Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Baseboll-SM: Stockholm-Göteborg spelar final

SM-finalerna i baseboll mellan Stockholm och Göteborg inleds till helgen med de två första matcherna. Det blir Göteborgs första SM-final - tyvärr tvingas man spela hemmamatcherna i Skövde sedan hemmaplanen blivit vattenskadad.

SM-finalerna i baseboll spelas i bäst av fem matcher med de två första matcherna på Göteborgs hemmaplan och de tre avslutande matcherna på det i Elitserien högst placerade lagets, Stockholms, plan på Skarpnäck.

Göteborg tvingades tyvärr flytta sina hemmamatcher till Skövde efter att deras hemmaplan på Fjällboplan i Utby blivit allvarligt vattenskadad och inte spelbar.

 

Göteborgs Fritidsförvaltning har tidigare i veckan inspekterat planen och undersökt olika möjligheter för att med kort varsel förflytta bort vattnet och få den spelbar. Tyvärr finns det ingenstans att pumpa vattnet. Vattnet står högt i dikena runt omkring planen, och det dike som ska transportera bort allt vatten från dräneringen på planen ligger inne på Banverkets område och är helt igenvuxet.

Med så kort varsel var det omöjligt att få Banverke att dika ur diket hela vägen bakom planen till ett ställe där vattnet får fritt flöde. Därför tvingades Göteborg flytta sina egna hemmamatcher till annan ort. Till slut valde Göteborg att spela sina hemmamatcher i Skövde, på Sportfältet Billingehov.

 

SM-Finaler , bäst av 5 matcher

17/9  12:00  Göteborg-Stockholm (spelas i Skövde)¤
17/9  15:00  Göteborg-Stockholm (spelas i Skövde)¤ 

24/9  12:00  Stockholm-Göteborg (spelas på Skarpnäck)
24/9  15:00  Stockholm-Göteborg (spelas på Skarpnäck) *
25/9  12:00  Stockholm-Göteborg (spelas på Skarpnäck) *

* vid behov
¤ Göteborgs hemmaplan ej spelbar

 

Baseboll, SM-semifinaler:

Stockholm - Leksand Stockholm - Leksand Stockholm - Leksand
  1-3   13-0   5-4
Karlskoga - Göteborg Karlskoga - Göteborg Karlskoga - Göteborg
  13-0   7-16   6-11

 


Publicerad: 2011-09-14

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se