Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

World Series 2011: Rangers vs Cardinals

När den 107:e World Series, finalen i den amerikanska proffsligan Major League Baseball, inleds natten till torsdag svensk tid är det inte kanske de lag som förhandstipparna satte överst på kartan som möts - Texas Rangers och St Louis Cardinals.

-> Följ MLB-slutspelet på mlb.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

 

Inför säsongen pratades det som vanligt mest om de lag med störst ekonomiska resurser; Boston Red Sox, Los Angeles Angels och New York Yankees i American League samt Philadelphia Phillies, San Francisco Giants och Chicago Cubs i National League.

När World Series nu rullar igång är det istället två välskötta organisationer i mitten av "löneligan" som möts i finalen. St Louis Cardinals, med 105 miljoner dollar i lönekostnader, samt Texas Rangers, med 92 miljoner dollar i lönekostnader.
Detta ska jämföras med de tre ekonomiskt mest välmående klubbarna (New York Yankees, 202 miljoner dollar; Philadelphia Phillies, 173 miljoner dollar; och Boston Red Sox, 162 miljoner dollar i lönekostnader).

 

Texas Rangers Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. gör sin andra raka World Series. I fjol förlorade man finalen mot San Francisco Giants med 4-1 i matcher. Inför årets säsong förstärkte ägarna ett redan lovande lag med två duktiga spelare i tredjebasmannen Adrian Beltre och catchern Mike Napoli. 

Rangers har ett offensivt starkt lag med både bra slagmän, snabba löpare och en djup och varierad bänk. Med spelare som Nelson Cruz, Elvis Andrus och Ian Kinsler har man både slagstyrka och snabbhet.

I årets seriespel vann Texas Rangers American League Central - deras andra raka divisionsseger - efter 96 vinster och en vinstprocent på .592. Man slog även nytt publikrekord då 2.946.949 supportrar bevittnade deras matcher på Rangers Ballpark i Arlington Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. - ett hemmasnitt på 36.382 personer.

I slutspelets första omgång, American League Divison Series, besegrades Tampa Bay Rays med 3-1 i matcher. I American League Championship Series vann Texas Rangers med 4-2 i matcher över Detroit Tigers.

 

St Louis Cardinals Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. gör sitt tredje World Series-framträdande på de åtta senaste åren. Senaste gången Cardinals vann World Series var 2006 då man besegrade Detroit Tigers. Anförda av legendariska coachen Tony LaRussa (sex World Series i karriären) kom man tvåa i National League Central och knep därmed National Leagues "wild card" i slutspelet. 

Cardinals är traditionellt ett lag byggt på snabbhet - men i årets seriespel har man istället litat till slagstyrka med ligans kanske bästa slagman i Albert Pujols, samt spelare som Matt Holliday och Lance Berkman.

I slutspelets första omgång, National League Division Series, svarade man för en skräll då man slog ut storfavoriterna Philadelphia Phillies med 3-2 i matcher efter en avgörande pitcherduell i match 5 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där Cardinals Chris Carpenter besegrade Roy Halladay (matchen slutade 1-0). I National League Championship Series vann Cardinals över Milwaukee Brewers med 4-2 i matcher.

St Louis är känt som en "basebollstad" med hängiven och kunnig publik. Busch Stadium, deras hemmaarena, drog 3.093.954 åskådare över de 81 hemmamatcherna - ett hemmasnitt på 38.197 åskådare. Det var åttonde året i rad som Cardinals drog över 3.000.000 åskådare till sina hemmamatcher.

 

World Series, spelprogram (matchtider i svensk tid):

St Louis har hemmafördel med fyra hemmamatcher av sju, tack vare att deras liga vann MLB All Star Game den 12 juli med 5-1.

Torsdag 20 oktober
02:05 St Louis Cardinals - Texas Rangers

Fredag 21 oktober
02:05 St Louis Cardinals - Texas Rangers

Söndag 22 oktober
02:05 Texas Rangers - St Louis Cardinals

Måndag 23 oktober
02:05 Texas Rangers - St Louis Cardinals

Tisdag 24 oktober
02:05 Texas Rangers - St Louis Cardinals

Torsdag 27 oktober 
02:05 St Louis Cardinals - Texas Rangers

Fredag 28 oktober
02:05 St Louis Cardinals - Texas Rangers

 

MLB - Slutställning 2011


Resultaten från slutspelethittar ni här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

Publicerad: 2011-10-19

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se