Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Internationell softboll-kongress denna vecka

Den kommande veckan samlas representanter från ett 80-tal länder i Oklahoma City för Internationella Softboll Förbundets kongress. För Sverige deltar Kristian Pälviä vid ISF-kongressen.

De internationella förbunden som SBSF är medlem i (IBAF och ISF) har sina årsmöten varannat år. Vid årets kongress sker inga personval till styrelser, dessa sker endast vart fjärde år och nästa gång är vid ISF-kongressen 2013.

Istället är de viktigaste punkterna på agendan bland annat tillsättandet av turneringsarrangörer, kvalturneringsformat för VM, stadgeändringar, samt olika kommittémöten under de fyra dagar som kongressen pågår. Bland annat kommer säkerligen Holland att få många europeiska röster på sin ansökan att arrangera Softboll-VM 2014 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

 

Under kongressen, som pågår 27-30 oktober, kommer man även att behandla förslag på att ha en gemensam OS-ansökan med baseboll samt eventuella förslag om att förändra idrotten för att passa en bredare publik. Dessa två punkter kommer att presenteras under "Olympic Legacy Forum". 

De tidigare försöken att splittra de förbund som har både baseboll och softboll på programmet har avtagit. Istället finns det bland stadgeändringsförslagen förslag på att ta bort den punkten ur stadgarna då det inte visat sig vara en faktor som IOK-medlemmarna har brytt sig om. En hel del stadgeändringsförslag syftar också till att öka demokratin i organisationen och att minska ordförandens makt i ISF.

 

Läs mer om Internationella Softboll Förbundet på deras webbplatsisfsoftball.org Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2011-10-24

Senast uppdaterad: 2011-10-24

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se