Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Välbesökt Coach Konvent

Den gångna helgen samlades över 60 nuvarande och blivande ledare på Bosön för SBSFs första Coach Konvent någonsin. Av utvärderingarna att döma var de allra flesta mycket nöjda med helgen och evenemanget lär säkert återkomma nästa år!


SBSFs förbundsinstruktör Tony Klarberg hade arbetat hårt för att förverkliga planerna på ett Coach Konvent för både baseboll och softboll.

SBSF fick hjälp av kollegorna på det holländska förbundet som sände Michel Aussems, som berättade dels om Hollands arbete med LTAD - Long Term Athlete Development och rekryteringsprogrammet Bee Ball.

Att Holland lyckats med sitt långsiktiga talangutvecklingsarbete lär väl vara oemotsagt - de tog ju VM-guld senast och är Europas överlägset bästa basebollnation sett både till kvaliteten på den inhemska ligan och de olika landslagen. Michel Aussems berättade i detalj om hur holländarna arbetat med sin talangutveckling och hur arbetet nu börjar ge frukt på högsta internationella nivå.

Aussems visade även upp rekryteringsprogrammet "BeeBall" som syftar till att ungdomar lättare ska spela baseboll. Istället för att kräva nio spelare per lag räcker det med fyra spelare per lag för att spela BeeBall, vilket gör att man ger ungdomarna mycket mer spelmöjligheter.

 


Från Italien kom softbollinstruktören Paola Marfoglia (mitten på bilden ovan) som ledde både teoretiska och praktiska arbetspass kring softboll. Hon gick igenom både pitchingteknik, fielding, och slagteknik med deltagarna, och blandade teoretiska pass med olika "drills" och övningar.

 


Från Major League Baseball International kom pitchinginstruktören Tom Gillespie och coachen Pat Doyle (bilden) och gick bland annat igenom kastteknik, videoanalys, slagteknik, och fielding. Doyle hade även ett uppskattat pass om "Double Goal Coach och Positive Coach"...

 


SBSF nyttjade den stora "Vinnarhallen" på Bosön vilket gav möjlighet till stora ytor för den stora gruppen. Här går Pat Doyle, tillsammans med landslagsspelaren Björn Johannessen, igenom kastteknik i Vinnarhallen.

 

 


En del av deltagarna under Pat Doyles arbetspass om "Positive Coach" och "Double Goal Coach" i hörsalen "Olympia" på Bosön


De fem instruktörerna under SBSFs Coach Konvent. Från höger Pat Doyle (MLBI), Michel Aussems (Holland), Tony Klarberg (SBSF), Tom Gillespie (MLBI) och Paola Marfoglia (Italien).

Publicerad: 2011-10-24

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se