Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Positivt efter ABCA Convention

SBSF deltog vid ABCA Convention, världens största basebollkonvent, som genomfördes i Anaheim 5-8 januari. Under mässan knöts många viktiga kontakter när det gäller material till landslagen och lag som vill resa till Sverige för turneringar.

Bilden ovan: Coachlegenden Ron Brown flankeras av SBSFs Doug Skiles, Kristian Pälviä och Ulf Steinvall. Foto: Paul Ganvik


ABCA, American Baseball Coaches Association, arrangerar sin årliga Convention varje år helgen efter nyår, med clinics och seminarier samt en Trade Show för företag med ungefär 300 deltagande företag och utställare.


Vid årets ABCA Convention deltog 3.350 coacher och den genomfördes i Anaheim 5-8 januari på Anaheim Convention Center. SBSF deltog med följande personer; Kristian Pälviä, Ulf Steinvall och Doug Skiles.

 

Vid mässan inriktade SBSF sig på två saker, dels att säkra samarbetspartners gällande material till landslagen, dels att försöka rekrytera amerikanska lag till turneringar i Sverige.

Och gensvaret från våra tidigare samarbetspartners var väldigt positivt när det gäller material till våra fem olika landslag, bl.a. omfattande slagträn, hjälmar, catcherutrustningar, och bollar. XBats, som stöttat vårt landslag de senaste åren är positiva till fortsatt sponsring, liksom leverantörer som AllStar och Diamond. 


Totalt deltog över 300 utställare på ABCA Trade Show. Foto: Kristian Pälviä

 

Universitetslag klart för Sverige 2013

När det gäller att locka lag till Sverige så fick vi ett mycket bra gensvar. Många var lockade, en del var genuint intresserade och vi fick iallafall 4-5 intressenter där det kan vara väldigt aktuellt med ett besök i Sverige under 2013 eller 2014.

Bland annat JHU Blue Jays (Johns Hopkins University i Baltimore) som under de senaste 20 åren har rest utomlands i snitt vart tredje år. Laget, som spelar i NCAA Division III, reste senaste gången för två år sedan till Spanien och Portugal för att spela baseboll.
2013 blir det ett besök i Sverige för JHU Blue Jays, som i veckan bekräftade att de fått klartecken från universitetet för att genomföra en utbytesresa till Sverige. Preliminärt kommer laget att resa till Sverige i början av juli 2013 och spela 4-6 matcher under de 10-12 dagar man planerar vara här.

Även andra skollag och organisationer är mycket intresserade av att resa till Sverige för att spela matcher och turneringar, vilket skulle betyda väldigt mycket för svensk baseboll.
Målsättningen är att med ett eller två amerikanska lag som grundstomme kunna bygga turneringar i Sverige för våra landslag och skapa matchningsmöjligheter på hemmaplan, dels för inte behöva resa för att spela landskamper, och dels för att kunna marknadsföra våra sporter på hemmaplan.

 

Under dagarna i Anaheim genomfördes även möten med förbundskaptenen Dennis Cook inför årets Baseboll-EM i Holland, SBSF träffade även MLB International, Little League, USSSA, Pitch in for baseball, och andra intressenter och partners under dagarna.
Vi stötte även på en hel del coacher som har gjort insatser i Sverige genom åren. De mest namnkunniga var Ron Brown, Jerry Kindall, Brent Strom, och Jim Dimick - men vi träffade även många yngre coacher som inlett sin karriär med att spela i klubbar i Sverige. Riktigt trevligt!

 

ABCA Convention arrangeras nästa gång 3-6 januari 2013 i Chicago.
2014 genomförs ABCA Convention i Dallas, och 2015 i Orlando. 

Publicerad: 2012-01-13

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se