Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Positivt efter seriekonferenserna i helgen

När SBSF genomförde seriekonferenserna i Nacka den gångna helgen kan vi konstatera att antalet spelande lag i seriespel återigen ökar efter ett par års tillbakagång. Totalt tillkommer fyra lag; Gefle (softboll), Umeå, Rättvik och Uppsala.

Totalt deltog 53 personer på serie- och ungdomskonferensen på Quality Hotel Nacka, varav 47 representanter från 16 föreningar.

I softbollserien förstärks serien med ett nytt lag, Gefle, som startade softbollverksamhet i fjol. Därmed har Softbollserien totalt sex deltagande lag.

I Regionserierna tillkommer flera lag jämfört med fjolårssäsongen. Både Rättvik och Umeå tillkommer, Los Nicas som gick in i serien i "halvtid" i fjol kommer till spel från start medan Uppsala, som drog sig ur seriespelet 2011, siktar på spel i regionserien efter halvtid då två lag flyttas upp till Kvalserien.

Totalt är 15 lag nu aktuella för spel i Regionserierna, att jämföra med fjolårets 12 lag som slutförde seriespelet. Positivt!

 

Seriekonferens serie för serie

I Softbollserien kommer som sagt nya laget Gefle gå in i seriespelet, dessutom kommer tjejerna på RIG/Akademin att spela matcher (utom tävlan) mot Skövde, Söder och Enköping under vårterminen.

Serien består 2012 av sex lag; Enköping, Gefle, Leksand, Skövde, Sundsvall och Söder. Utöver seriespelet kommer samtliga lag spela två turneringar, i början av maj (preliminärt på Skarpnäck) och i början av augusti (Örebro).

SM-semifinalerna spelas 8-9 september och SM-finalerna 15/22/23 september.

 

Elitserien Baseboll består av sju lag; Alby, Gefle, Göteborg, Karlskoga, Leksand, Stockholm och Sundbyberg. Precis som i fjol kommer RIG/Akademin möta alla lag under vårterminen - och dessa matcher räknas in i sluttabellen.

Elitserien bryts efter sju omgångar i samband med Europacup-uppehållet och det sämst placerade laget spelar i Kvalserien precis som tidigare år.

De sex bäst placerade lagen i Elitserien fortsätter spela i Elitserien som dock slutar tidigare denna säsong på grund av Baseboll-EM i september. 
SM-semifinalerna avgörs 11-12 augusti och SM-finalerna 18/19 och 25/26 augusti.

 

I Regionserien kan vi med glädje notera ett antal återkommande lag i seriespel. I den norra serien kommer Rättvik tillbaka efter några års uppehåll. De kommer få sällskap av Umeå som nybildad förening, och Los Nicas som gick in i seriespelet efter halva säsongen i fjol.

Uppsala som drog sig ur seriespelet i fjol har som målsättning att gå in i seriespelet då serien läggs om för Kvalseriespelet. 

 

En särskild rapport kommer från Ungdomskonferensen som arrangerades samtidigt med seriekonferenserna.

Publicerad: 2012-01-23

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se