Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Arnö IF ansöker om Kadett-EM 2013

Arnö IF har ansökt om att få arrangera Kadett-EM 2013 på Rosvalla. Turneringen är öppen för Europas åtta bästa U15-landslag i baseboll. Beslut väntas under helgens CEB-kongress i Rotterdam.

För mer information - gå till Arnö IF:s webbsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

 

Arnö IF har under en längre tid bearbetat hemmakommunen Nyköping och angränsande föreningar med målsättningen att arrangera Kadett-EM 2013. För några dagar sedan fick SBSF besked att Arnö IF är redo att gå vidare med sin ansökan efter att de fått kommunalt stöd för sin ansökan.

- För SBSF är det naturligtvis oerhört positivt att Arnö IF ännu en gång visar framfötterna när det gäller att vilja arrangera internationella mästerskapsturneringar på hemmaplan, säger Kristian Pälviä på SBSFs kansli.

 

Med avseende på antalet lag och matcher är U15EM-slutspelet en dubbelt så stor tävling som det U15EM-kval som arrangerades i Nyköping 2010 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Men framgångarna med det arrangemanget har gett Arnö IF gott självförtroende och det är med stor entusiasm som man nu ansöker om EM 2013 - trots att tilltänkta medarrangörer i Eskilstuna, Stockholm och Alby har avstått medverkan.

- Eftersom det kommer spelas fyra matcher per dag behöver vi tillgång till två spelplaner, men bara vi kan få låna en plan i stockholmsområdet klarar vi att genomföra detta själva, konstaterar Peter Ström i arrangörsföreningen.

För genomförandet av matcher i Stockholm och/eller Alby hoppas man på viss hjälp med bemanning av viktiga funktioner av klubbarna där. 

 

- Vi har ett gott samarbete med dem och vi räknar med att de ställer upp när det blir aktuellt, säger Peter Ström.

 

Att stå som ensam arrangör innebär ett visst ekonomiskt risktagande, men SBSF och Nyköpings kommun stöder ansökan, och framförallt från kommunens sida med ett signifikant ekonomiskt bidrag.

- Vi kan konstatera att det är oerhört viktigt att ha en stark kommun i ryggen vid internationella mästerskapsarrangemang, det såg vi själva inte minst vid VM 2009 i Sundbyberg där vi hade ett fantastiskt samarbete med Sundbybergs Stad under förberedelserna och genomförandet av turneringen, säger Kristian Pälviä, och tillägger:

- Det är också minst lika viktigt att det finns en stark vilja hos den lokala föreningen att vilja arrangera, och att klara av att arrangera - både när det gäller anläggning, organisation och ekonomi, samt att driva själva genomförandet av arrangemanget. Vi känner oss oerhört trygga med den kompetens och det engagemang som finns hos Arnö IF och Nyköping Baseboll och är övertygade om att EM-turneringen - om den tilldelas till Sverige - blir en formidabel succé ännu en gång, avslutar Kristian Pälviä.

Formellt beslut om spelplats för Kadett-EM 2013 tas vid helgens CEB-kongress i Rotterdam.

Mer information om turneringen och vad som händer om Sverige inte håller sig kvar i A-poolen 2012 finns på Arnö IF:s webbsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

Publicerad: 2012-03-14

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se