Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Svenskar i europeisk collegeliga

I sommar kommer Collegiate Baseball League Europe genomföras för första gången. CBLE är en liga med fyra lag som kommer spela sex matcher vardera 7-14 juli i Oosterhout, Holland. Niklas Sund, Pär Axelsson och coachen Tony Klarberg kommer finnas på plats i Holland.

Syftet med Collegiate Baseball League Europe är att exponera lovande spelare för talangscouter och att ge dem fler möjligheter att matcha på hög nivå mot spelare i deras egen klass. Målsättningen är att utöka ligan för varje år för att så småningom spelas över fyra veckor med 24 matcher.

Organisatören bakom årets CBLE, Twins Sporting Club i Holland, står för alla kostnader på plats i Oosterhout, Holland under veckan som ligan spelas, medan deltagarna får stå för sina egna resekostnader.


Lagen kommer spela ett program med sex matcher på lika många dagar på Twins hemmaplan "Slotbosse Toren".

 

Totalt hade över 120 spelare från 13 olika länder i Europa anmält sig till draften för ligan.
Fyra lag, Admirals, Bombers, Cavaliers och Falcons, skulle fyllas med 14 spelare vardera, totalt 56 spelare. Dessutom har 10 spelare tagits ut som reserver om någon lämnar återbud. Spelarna fick vara max 23 år gamla.

I draften, som hölls i helgen, valdes två svenska spelare; Niklas Sund och Pär Axelsson. Pär Axelsson valdes i sjätte rundan till laget Admirals, medan Niklas Sund valdes i nionde rundan till laget Cavaliers. 

Dessutom kommer Akademins huvudinstruktör Tony Klarberg coacha ett av lagen under veckan. Tony blev tillfrågad av organisatörerna om han hade möjlighet att coacha ett lag tillsammans med sin kollega från Belgien, Filip van der Meiren. Efter någon veckas betänketid tackade Tony ja till erbjudandet och därmed kommer tre svenskar finnas på plats under denna vecka i Oosterhout, 

Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För mer information om Collegiate Baseball League Europe kan ni kika in på ligans webbplats som ni hittar på cble.org Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2012-03-26

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se