Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Uppstartsträff i Degerfors för Kadetterna

Förbundskaptenen Stefan "Snigeln" Nielsen och hans mannar kunde glatt konstatera att hela 44 spelare i åldern 13-15 år hade sökt sig till Stora Halla i Degerfors under påsken när Kadettlandslaget samlade till upptaktsträff.

Innan basebollaktiviteterna satte igång presenterade landslagsledningen sig själva, planeringen inför EM i Tjeckien och betonade att spelarna inte skulle vara nervösa utan ha roligt.

Efter sedvanlig uppvärmning fördelades spelarna på fyra stationer där de fick slå, kasta, ta lyror och ta markbollar. Efter detta genomfördes en match "2-pitch" vilket innebär att slagmannen bara får två pitchar mot sig och den andra ska slås som hit&run. Det gör att det kommer många bollar ut till spel och matchen går fort, vilket var nödvändigt om man skulle hinna se alla 44 spelarna slå och fielda.Det var alltså ingen uttagning det var fråga om, utan mer en chans att få tips och råd, komma igång ordentligt efter vintern och att få veta vad man behövde träna på under de tre veckor som återstår tills uttagningen i Nyköping 28 april. Samtidigt fick landslagsledningen en chans att se många nya spelare och de visade verkligen att de ville vara med på den här resan.

Hoppas nu att alla som var i Degerfors och de som av olika anledningar inte kunde komma dit, tar chansen att träna på ordentligt fram till uttagningen i Nyköping så att vi verkligen känner att alla talanger har fått visa upp sig och kunnat göra sig själva rättvisa. 

Välkomna till Rosvalla i Nyköping 28 april. Uttagningen börjar kl 11.00 men kom om möjligt lite tidigare så ni hinner byta om, lämna spelaruppgifter och prata med landslagsledningen som kommer vara på plats från 10.00.

Mot EM!

Publicerad: 2012-04-11

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se