Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Kristian Pälviä vald till Little Leagues styrelse

SBSFs generalsekreterare, Kristian Pälviä, har blivit invald till Little League International Board of Directors för perioden 2012-2015.

Var och en av regionerna i Little League utser en representant att sitta i Little Leagues styrelse för en treårsperiod. Little Leagues internationella styrelse, International Board of Directors, har totalt 25 ledamöter varav en som representerar EMEA-regionen (Europa, Mellanöstern och Afrika). 

Kristian valdes av sina kollegor i Europa, Mellanöstern och Afrika, i konkurrens med Robert Szwajkowski, Polen, och kommer därmed vid styrelsemötet i november 2012 efterträda Giuseppe Guilizzoni, Italien, som suttit i styrelsen för EMEA:s räkning sedan 2009.

- Det är en ära att ha blivit vald av mina kollegor runt om i EMEA-området, och det skall bli intressant att få fortsätta det arbete som Giuseppe har gjort tidigare, och arbeta för att sprida baseboll och softboll på ungdomsnivå i vår region, säger Kristian Pälviä.

 

Kristian är utsedd till District Administrator för Sverige sedan 2005 då han efterträdde Ola Sund, och arbetar som generalsekreterare för SBSF sedan 2004. Dessförinnan har Kristian arbetat ideellt för SBSF sedan 1996 inom både baseboll och softboll.

- Kristian kommer att bidra med ett intressant perspektiv för vår styrelse som representant för en av våra internationella regioner, säger Stephen Keener, President och CEO för Little League International.

-

Han har varit en engagerad Little League ledare i många år och hans erfarenhet från nationellt förbundsarbete kommer hjälpa oss när vi försöker att få Little League att växa i Europa, säger Stephen Keener.

 

Little League är världens största organisatör av ungdomsidrott, med mer än 2,4 miljoner ungdomsspelare världen över och över 1 miljon engagerade ideella ledare. 

Little League Europe, Middle East och Africa koordineras av regionskontoret i Kutno, Polen, som hjälper de olika lokala programmen runt om i de 38 länder som i dagsläget är knutna till Little League.
Över 155.000 spelare och 10.000 lag deltog i Little Leagues verksamhet i EMEA-området.

Publicerad: 2012-04-24

Senast uppdaterad: 2012-04-24

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se