Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Fyra svenska spelare på MLBEA tryout

Fyra svenska spelare, Elvis Hammarstedt, Oscar Holmberg, Albin Sivard, och Jakob Syrén, kommer att åka till Mainz, Tyskland, den 8 maj för att delta i en tryout för MLB European Academy som genomförs i Italien 1-17 augusti.

MLB European Academy har genomförts sedan 2005 och totalt har 258 spelare från 27 nationer deltagit i lägret som genomförs på Italiens OS-anläggning i Tirrenia, utanför Pisa.

52 av dessa spelare har signerat proffskontrakt och en av dessa, Alex Liddi från Italien, har nått hela vägen till MLB och spelar nu för Seattle Mariners.

Vid årets MLB European Academy kommer 50 spelare i åldrarna 15-19 år delta, och för att ta ut dessa kommer MLB genomföra fyra stycken tryouts runt om i Europa där man framförallt testar de spelare som MLB inte sedan tidigare har koll på genom de olika nationella Akademierna. 

 

SBSF fick tisdagen den 1 maj besked av MLB att följande spelare tagits ut att genomföra tryout i Mainz den 8 maj:

  • Elvis Hammarstedt, Stockholm
  • Oscar Holmberg, Stockholm
  • Albin Sivard, Stockholm *
  • Jakob Syrén, Leksand

* Albin Sivard tillhör RIG/Akademin men skadade sig vid Akademiturneringen och därför vill MLB ha möjlighet att utvärdera honom ytterligare

 

SBSF önskar dessa spelarna varmt lycka till i Mainz på tryouten och hoppas att deras insatser på tryouten räcker hela vägen till att få komma med till Italien och MLB European Academy senare i höst!

Publicerad: 2012-05-02

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se