Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

EM2012: Basebollandslaget samlas i Sundbyberg

Förbundskaptenerna för basebollandslaget, med Dennis Cook i spetsen, har tagit ut en 40-mannatrupp till ett tredagarsläger på Nya Örvallen, Sundbyberg, 18-20 maj.

Lägret är förberedelser både för U21-landslaget och för Seniorlandslaget, därav det stora antalet spelare som är uttagna.

-

Spelarna som är uttagna är sådana som vi tror kan ta steget till nästa nivå, och representera Sverige i antingen U21-landslaget eller kriga om en plats i seniorlandslaget inom kort, säger Ulf Steinvall i Landslagskommittén.

-

Spelarna har under vintern skickat in sina resultat på tester, och vi kommer även utföra dessa tester under lägret för att se att de har skött sin off-season träning, säger Ulf Steinvall.

Under lägret kommer man dela upp deltagarna i flera olika lagkonstellationer för att se hur de uppträder i matchsituationer.

-

Vi vill se spelarna i matchsituationer, därför kommer mycket fokus vara att se spelarna i matchsituationer för att se hur de klarar sig på sina positioner.

 

U21-landslaget kommer spela Prague Baseball Week 27 juni – 1 juli. I den truppen kommer även ett fåtal överåriga spelare att deltaga för att testa dem i internationell miljö inför Senior-EM. Totalt kommer 18 spelare tas ut i U21-landslaget som spelar Prague Baseball Week. 

-

Vi behöver se en del spelare i internationell miljö för att se hur de hävdar sig, och vi behöver fler pitchers så att vi klarar av att spela en turnering som Prague Baseball Week. Tanken är dock att vi huvudsakligen skall ha ett U21-landslag, men i en del enskilda fall vill vi kunna se spelarna lite mer.

Basebollandslagets stora mål är självfallet EM i Holland i september. På väg ner till Holland kommer man spela träningsmatcher mot både Tyskland och Belgien.

 

Nya och spännande namn i truppen

Av de spelare som är uttagna har hela 13 spelare anknytning till Akademin – trots att fyra Akademispelare har tvingats tacka nej på grund av collegespel. Två spelare i truppen har nyligen fått sina svenska pass efter att ha bott här stadigvarande under flera år; Josh Gregory, Sundbyberg; och Matt Merrifield, Stockholm.

-

Framförallt Matt Merrifield har möjlighet att hjälpa oss i en ”super utility” roll både på infield och på kullen, och Merrifield har även chansen att ta platsen som startande shortstop i landslaget, säger Ulf Steinvall.


Ett annat spännande namn är Jesper Nilsson, som spelar i Maastricht Stars i holländska andraligan. Jesper har svensk far och tysk mor och har bott i Belgien i sju år där han har spelat för Brussels Kangaroos. I år spelar han för Maastricht i holländska andraligan och är pitcher och infielder.

-

Spännande att se hur Jesper står sig i denna konkurrensen. Vi har fått goda vitsord från hans coach i Holland både om hans förmåga på kullen och som slagman, så det ska bli intressant att se hur han mäter sig mot de övriga i truppen.

 

Fyra av spelarna är dessutom aktuella för Juniorlandslaget – Albin Sivard, Oscar Holmberg, Elvis Hammarstedt och John Wright. 

-

Dessa fyra spelarna är aktuella för Juniorlandslaget som har läger samma helg. Men eftersom de har en så hög kapacitet har landslagsledningarna kommit överens om att de ska få chansen att testa sina förmågor på högre nivå, säger Ulf Steinvall.

 

Spelare uttagna till Landslagsläger Sundbyberg 18-20 maj

Spelare
Klubb
Michael Andersson
Sundbyberg
Pär Axelsson
Gefle
Ricard Blomkvist
Leksand
Jakob Claesson
Stockholm
Joakim Claesson
Stockholm
Morgan Dahlgren
Gefle
Nils Eilertz
Leksand
Peter Elfving
Sundbyberg
Philip Gajzler
Sundbyberg
Paul Ganvik
USA
Alberto Gonzalez
Leksand
Joshua Gregory
Sundbyberg
Elvis Hammarstedt
Stockholm
Emil Hansson
Rättvik
Oscar Holmberg
Stockholm
Johan Höglund
Sundsvall
Björn Johannessen
Stockholm
Christoffer Johansson
Karlskoga
Kent Karlsson
Karlskoga
Johan Klarberg
Leksand
Timor Kombarov
Alby
Rickard Leander
Leksand
Andreas Matspers
Leksand
Nicklas Melin
Sundbyberg
Matt Merrifield
Stockholm
Jesper Nilsson
Maastricht, Holland
Wilhelm Nordström
Sundsvall
Magnus Pilegård
Stockholm
Johan Proos
Gefle
Albin Sivard
Stockholm
Erik Sjörs
Leksand
Per Sjörs
Leksand
Nick Soubiea
Sundbyberg
Niklas Sund
Leksand
Adam Villamo
Leksand
John Wright
Tranås


Förutom ovanstående spelare var ett antal andra spelare inbjudna men ej tillgängliga på grund av spel utomlands:

Peter Johannessen, Stockholm (Mainz), Adam Sorgi (USA), Christian Staehely  (USA) , Bryan Berglund (USA) , David Long (USA) , Nico Filice (USA) , Robin Lausen (USA), Oscar Carlstedt (USA), Oskar Vejkdal-Thorsberg (USA) och Erik Earnest (USA).

Publicerad: 2012-05-14

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se