Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Lyckat läger på nationalarenan

Det var ett taggat gäng landslagsaspiranter som samlades i Sundbyberg för ett tre dagar långt och intensivt uttagningsläger inför Prague Baseball Week.

Vädret var bra, intensiteten hög och stämningen god på helgens landslagsläger i Sundbyberg. Fem timmar baseboll på fredagen, sex timmar på lördagen och fyra timmar på söndagen blev resultatet och det var en nöjd Rickard Reimer som summerade intrycken.

- Det var hårdkörning. Vi började med vanlig basebollträning för att se var spelarna står rent formmässigt. På fredagseftermiddagen körde vi internmatch där coachen pitchar, bara strikes och bara fastballs. Då blir tempot högt, det blir många olika situationer ute på planen och varje spelare hinner med 15-20 at bats. På lördagen och söndagen var det dags för alla pitchers att kliva in och pitcha, men ingen pitchade mer än fyra innings. Det gäller att skynda långsamt, det är EM i september och det är då vi ska vara som bäst.

40 spelare var kallade till lägret men skador och sjukdomar satte stopp för några av dem.

- Vi hade en bra blandning av yngre och äldre spelare, men alla skador före och under lägret gjorde att vi faktiskt blev kort om folk i slutet av helgen.

Rickard Reimer och Doug Skiles har huvudansvaret för U21-landslaget och höll i uttagningslägret, och de fick dessutom mycket bra hjälp av Jonas Lindholm och Petter Croneld från Sundbyberg.

- Det var ett väldigt bra och positivt läger och vi hade tur med vädret. Jag vill också passa på och tacka Sundbyberg stad som lät oss använda Sveriges bästa basebollanläggning, säger landslagschef Ulf Steinvall.

Prague Baseball Week Länk till annan webbplats. spelas 27 juni-1 juli.

 

 
Solen sken över arenan i Sundbyberg.


Morgan Dahlgren pitchar.


Johan Klarberg slår, Eric Sjörs bakom plattan.


Rickard Reimer slår markbollar.

Publicerad: 2012-05-20

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se