Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Stockholm och Söder på Stadion

När Olympic Day arrangerades av SOK på Stockholms Stadion den 8-11 maj fanns både Stockholms BSK och Söder SK på plats för att visa upp baseboll och softboll till idrottsintresserade barn.

Drygt 1.900 barn var på plats under de fyra dagarna och provade på många olika aktiviteter och idrotter på ett tight schema. På plats fanns även olympier som representerar eller har representerat Sverige under OS. De som var på plats var Danijela Rundqvist (Ishockey), Jalmar Sjöberg (Brottning), Lars Lewén (Skicross) och Johanna Sjöberg (Simning).

Från Stockholms BSK fanns Jakob Claesson, Joel Melina och Thomas Claesson på plats och från Söder SK:s sida var ledarna Julia Johansson och Minna Kulokorpi.

Dagarna inleddes med inmarsch, ledd av olympierna på plats och samtliga ledare, till den olympiska hymnen och därefter en fackelstafett med Olympic Day versionen av den olympiska facklan samt ett invigningstal. Jakob, Joel och Julia fick alla chansen att springa med facklan under invigningen. 

Det var fartfyllda dagar från morgon till eftermiddag där barnen fick gå runt och prova på aktiviteter, och baseboll / softboll var mycket populärt och fick många glada miner från barn, skolpersonal och andra ledare.

- Det roligaste med dagarna var att se att barnen tyckte det var roligt och att de fick chansen att prova på baseboll & softboll, det var lite synd att vi bara hade 30 minuter per grupp dock annars hade man kanske kunnat visa lite mer hur vi spelar, säger Jakob Claesson som var en av ledarna på plats.

Vill man läsa mer om Olympic Day och fler tillfällen det finns runtom i landet kan man göra det på www.olympicday.se.

Publicerad: 2012-05-24

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se