Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Finallagen i CEB Final Four klara

När Europacuperna i baseboll avgjordes den gångna veckan blev finallagen i CEB Final Four spikade. Två italienska lag, Dannesi Nettuno och Fortitudo Bologna, får sällskap av franska Rouen Huskies och L&D Amsterdam från Holland.

Rotterdam: Nettuno och Rouen till Final Four

I den ena Europacupen som avgjordes i Rotterdam gick Nettuno och Rouen till Final Four efter att ha knipit de två översta placeringarna i gruppspelet. Rouen skrällde direkt i öppningsmatchen där man besegrade favoriterna DOOR Neptunus med 6-3 inför en lika förvånad som överraskad hemmapublik.

DOOR Neptunus hade sedan chansen att ta en plats i Final Four men föll i den näst sista matchen mot Nettuno med 1-2 efter en fin pitchinginsats av Nettunos Juan Figueroa (8IP, 4H, 1BB, 12K).

Allt om Europacupen i Rotterdam hittar du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

 

San Marino: L&D Amsterdam och Fortitudo Bologna till Final Four

I den andra Europacupen, som avgjordes i San Marino, blev Bologna och Amsterdam de lag som tog de två främsta placeringarna och som kvalade in till CEB Final Four. Värdlaget T&A San Marino satsade hårt inför Europacupen men föll klart mot Bologna i gruppspelet och förlorade sedan en thriller mot Amsterdam.
L&D Amsterdam ledde med 4-2 innan San Marino kvitterade i toppen av åttonde inningen på en homerun av Jairo Ramos. Men i botten av samma inning kunde Amsterdams catcher Bas Nooij slå till med en homerun till centerfield som gav Amsterdam ledningen med 5-4 inför 1000 besvikna hemmaåskådare.

På den avslutande dagens spel hade inte Bologna (14-3 mot Hoboken) och Amsterdam (16-4 mot Draci Brno) några problem att säkra avancemanget till CEB Final Four.

Allt om Europacupen i San Marino hittar du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

Publicerad: 2012-06-04

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se