Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Karin Hjelm ny RIG-instruktör

Inför höstterminen har SBSF förstärkt organisationen på RIG Baseboll Softboll i Leksand med en softbollinstruktör. Karin Hjelm, 29, blir den nya instruktören som framförallt kommer hjälpa till på softbollsidan.

Karin Hjelm har spelat softboll sedan 9-årsåldern och gjorde landslagsdebut som 14-åring. Parallellt med softbollspelandet har Karin även varit elitspelare i innebandy i både Falun och i Schweiz, både på klubblags- och på landslagsnivå.

- Jag känner mig verkligen hedrad och är väldigt förväntansfull på att få vara med och utveckla tjejerna på Akademin, och att ge dem den bästa förutsättningen att komma vidare till landslaget och vidare spel i deras karriärer, säger Karin Hjelm.

 

På RIG Baseboll Softboll kommer Karin arbeta under Tony Klarberg som är huvudansvarig för RIG/Akademin.

- Jag vill förstås börja med att gratulera Karin och välkomna henne till RIG. Det ska bli oerhört skönt med en kollega och att också kunna ge flickorna på RIG/Akademin fullt stöd med softbolldelen, säger Tony Klarberg.

 

SBSF har drivit ett baseboll- och softbollgymnasium i Leksand sedan 2006 och sedan läsåret 2011/12 är gymnasiet ett RIG med finansiering genom statsbidrag och med Leksands Kommun som huvudman.

Tony har varit ensam instruktör på plats i gymnasiet sedan starten, och fått viss assistans på timbasis lite då och då. Med start det kommande läsåret kommer bemanningen kunna utökas med 50% och 2013/2014 utökas med ytterligare 50% bemanning. Tony Klarberg igen:

- Med Karin på plats kan vi fortsätta utveckla RIG/Akademin generellt men även ge individerna ett större fokus. Att vi efter 6 års verksamhet nu kan expandera med en instruktör till känns oerhört spännande. Karin tillför RIG/Akademin inte bara sin kompetens utan även energi in i programmet. Jag ser fram emot en spännande höst och ett nytt spännande läsår, säger Tony Klarberg.

 

Mats Fransson, SBSFs förbundsordförande säger i en kommentar:

- Det är med stor tillfredställelse vi nu kan erbjuda våra softbollspelande elever en väl kvalificerad instruktör vid vårt RIG. Förstärkningen innebär att vi totalt sett också kan erbjuda ett förbättrat stöd för både våra baseboll- och softbollelever, säger Mats Fransson

 

Karin tillträder sin tjänst i samband med terminsstarten i augusti.

SBSF hälsar Karin hjärtligt välkommen ombord!

Publicerad: 2012-07-05

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se