Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Sverige till Junior-EM 2013!

Sveriges juniorlandslag i baseboll är klara för spel i Junior-EM 2013! Man besegrade enkelt Storbritannien med 13-2 i semifinalen av JEM-kvalet i Toulouse på fredagen. Albin Sivard pitchade en lysande match med 11 strikeouts.

-> JEM Qualifier, spelprogram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

2012-07-13: Sverige klart för JEM 2013!

I semifinalen av JEM-kvalet vann Sverige över Storbritannien med 13-2 efter en briljant insats av Sverige. Återigen var det pitchingen som avgjorde och dagens hjälte blev Albin Sivard som pitchade sju lysande innings med 11 strikeouts.

Offensivt slog Albin Sivard, Michael Lindberg, och Joel Johnson två hits vardera för Sverige som nu är klara för JEM 2013! Eftersom de två bäst placerade lagen i JEM-kvalet är klara för A-poolen är kvalfinalen i morgon en ren formalitet.

 

2012-07-12: Storseger mot Schweiz

Sverige gick till semifinal i JEM-kvalet i Toulouse och har nu chans på en av två platser till Junior-EM 2013. Sverige besegrade Schweiz med 11-1 efter en briljant insats av Pontus Byström på kullen. Pontus släppte endast två hits, en walk och noterade 12 strikeouts på sina sju innings. Michael Lindberg (2 för 4, 2 rbi) spelade även bra på tredje bas och gjorde flera viktiga spel i tighta lägen, medan Daniel Johnson (1 för 2, 3 rbi) slog Sveriges andra homerun över staketet i turneringen. Elvis Hammarstedt (2 för 4) slog två tripplar.

 

I morgon fredag väntar Storbritannien i en oerhört viktig match - segraren där säkrar en plats i Junior-EM 2013. Matchstart 11:00 i Toulouse.

 

2012-07-11: Utklassning mot Rumänien

Sverige utklassade Rumänien med 31-3 på onsdagen. I den tredje inningen tog Sverige 21 poäng, bl.a. som en följd av åtta(!) rumänska errors. John Wright och Hampus Hagman pitchade för Sverige, Elvis Hammarstedt slog 2 för 4 med 5 rbi.

 

På torsdagen möts Sverige och Schweiz. Vinnaren i den matchen får fortsätta spela om två platser till JEM 2013...!

Starting lineup:

1 Simon Olefalk 5


2 Victor Croneld 7
3 Elvis Hammarstedt 6
4 Pontus Byström 8
5 Daniel Johnsson 4
6 Gustaf Westerholm 9
7 Sven Holmats 3
8 John Wright P
9 Oscar Holmberg 2

 

2012-07-10: Förlust mot Frankrike

Sverige noterade en förlust i öppningsmatchen mot Frankrike i JEM-kvalet. Siffrorna blev 7-14 efter att Sverige tagit ledningen med 5-2 tidigt i matchen. 

Men Frankrike kunde vända matchen. I tredje inningen kvitterade fransoserna till 5-5, sedan utökades den ledningen stadigt i matchen.

Daniel Linder (0-1) tog förlusten då han släppte fem poäng på lika många hits samt fyra walks under tre innings. Emil Sahlin byttes in men hade 


även han lite problem med kontrollen och släppte sju poäng på två innings.

Offensivt slog Elvis Hammarstedt 2 för 4 med en rbi och Gustav Westerholm slog sin första homerun i landslagsuniformen.

Starting lineup:

1 Pontus Byström 8


2 Victor Croneld 7
3 Elvis Hammarstedt 6
4 Gustaf Westerholm 9
5 Daniel Johnsson 4

6 Michael Lindberg 5
7 Daniel Linder P
8 Oscar Holmberg 2
9 Simon Olefalk 3

 

2012-07-08: Mellanlandning i Apeldoorn

Apeldoorn bjuder på topp träning på vägen till Toulouse. 

Efter drygt 14 timmar ombord på "Basebollbussen" på väg till Toulouse för EM kval, fick Junior landslaget ett välbehövligt stopp i kända Apeldoorn. 

Med Håkan Börjes, Blake Eager, Mathias Ohlsson och Petter Croneld i spetsen gavs det en fem timmar lång träningsdag för att få stela ben och armar en ordentlig genomkörare.

Apeldoorn ställde i vanlig ordning upp med bästa tänkbara välkomnande och öppnade up sina faciliteter till oss. Vid 21.00 fortsatte resan mot Toulouse, där ankomst var beräknad till ca 11.00, men i traditionsenlig basebollanda blev omkalkylerad till ca 14.00. Inga problem!Efter en kortare träning och middagsintag var det många trötta killar som gick till sängs. Nu är vi i startgroparna och laget känns mycket bra och starkt, kanske ett av de bästa lagen Sverige har haft på Junior sidan. Detta kan gå riktigt bra.

I morgon väntar en lugn förmiddag med träningsmatch mot Storbritannien på kvällen.

 

2012-05-29: Stockholm dominerar JEM-truppen

Truppen domineras av Stockholms BSK, som har med hela åtta spelare i juniorlandslaget. Under JEM-kvalet kommer Sverige möta i tur och ordning Frankrike, Rumänien, Schweiz innan det blir slutspel dit de två bästa lagen i gruppen går. I den andra gruppen återfinns Polen, Storbritannien och Kroatien.

 

Spelare/Klubb

Elvis Hammarstedt, Stockholm
Michael Lindberg, Stockholm
Oscar Holmberg, Stockholm
Pontus Byström, Stockholm
Kevin Sterner, Stockholm
Jakob Vollertsen, Stockholm
Albin Sivard, Stockholm
Daniel Linder, Stockholm
Hampus Hagman, Alby
Emil Sahlin, Alby
Sven Holmats, Leksand
Jakob Syren, Leksand
Simon Olefalk, Tranås
Gustaf Westerholm, Tranås
Mikael Lindqvist, Rättvik
Victor Croneld, Sundbyberg
Daniel Johnson, USA
Joel Johnson, USA

Publicerad: 2012-07-09

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se