Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Europacupen: Skövde tog Sverige tillbaka till A-poolen

Skövde Saints vann Europacupen B-pool och tog tillbaka Sverige till A-poolen. I finalen besegrade man franska Les Comanches med 3-0.

-> Direktlänk: Europacupen B-pool, spelprogram och play by play Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

-> Direktlänk: Resultat och korta referat på SkovdeSaints.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Rachel Brown, Skövdes duktiga pitcher med meriter från Harvard, pitchade fullkomligt lysande under Europacupen. Rachel gick 8-1 med sju complete games, en ERA på 0,13 och 4 BB/96 K på 52 innings.

Tess Granath var Skövdes bästa slagman med ett average på .593, bland annat gick hon 5 för 7 i de två avgörande matcherna.

I och med turneringssegern i Europacupen B-pool är det nu helt klart att det lag som vinner SM-finalen i Softboll-SM får spela bland de "stora nationerna" i 2013 års Europacupspel. Europacupen A-pool vanns av Sparks Haarlem, Holland, och även i Cupvinnarcupens A-pool blev det holländsk seger genom Terrasvogels.

 

Endast ett lag från Sverige i Europacuperna

Leksands BSK drog sig ur deltagande i Cupvinnarcupens B-pool under sommaren, då det stod klart att de inte skulle kunna få ihop lag till turneringen under ESFs regelverk.

Cupvinnarcupens B-pool kommer nu spelas med endast sju lag sedan även grekiska laget Sirios Patras dragit sig ur. Även i Cupvinnarcupens A-pool är det klent med intresse, där har tre lag dragit sig ur deltagandet. I fjol var det ju B-poolen som ströks sedan endast fyra lag - däribland Söder - stod kvar för att deltaga i Cupvinnarcupens B-pool i Frankrike.

ESFs styrelse beslutade nyligen med anledning av avhoppen kring Cupvinnarcupen, att från och med 2013 och tills vidare kommer Cupvinnarcupen att spelas som en enda turnering utan indelning i A-pool och B-pool.

 

Skövde blir därmed enda laget som deltar i Europacuperna detta år. Det blir sjätte året i rad som laget spelar Europacupspel, och sjunde gången på åtta år.

Europacupen B-pool spelas med tio lag som är indelade i följande grupper:

Grupp A
 
Grupp B
 
London Angels
GBR
Eagles
SUI
Princ Zagreb
CRO
Ladonas
GRE
Skövde Saints
SWE
Les Comanches
FRA
Szostka Brzeg
POL
Ostrava
CZE
Trnava
SVK
United
DEN

 

 

Man åker dock ner med ett betydligt mer orutinerat lag än tidigare år, då man tappat fyra landslagsmässiga spelare till årets säsong. Pitchern Rachel Brown (Harvard) kommer få dra ett tungt lass i pitchercirkeln under Europacupen där laget spelar enligt följande spelprogram:

Mån 20/8 15:00
Skövde Saints
- Trnava
 
7-0 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Tis 21/8 10:00
Skövde Saints
- London Angels
 
4-2 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Tis 21/8 17:00
Szostka Brzeg
- Skövde
 
0-10 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Ons 22/8 10:00
Princ Zagreb
- Skövde Saints
 
4-6 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Slutspelsprogrammet publiceras inom kort - klicka på turneringslänken ovan!

De tre främst placerade lagen i gruppspelet kommer gå vidare till slutspel. Vinnaren av turneringen kvalificerar sitt land till Europacupen A-pool 2013.

Publicerad: 2012-08-25

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se