Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Succe för baseboll/softboll på Ung08

Baseboll- och softbollklubbar i Stockholmsdistriktet deltog på Ung08 festivalen för att tillsammans visa sporten för länets ungdomar under vecka 33. Det blev succé med 200 ungdomar per dag som besökte slagtunneln för att prova på våra idrotter!

Karin Lindqvist, Stockholms BSK, var en av de som arbetade ideellt på Ung08 tillsammans med spelare och ledare från övriga klubbar i Stockholmsdistriktet. 

Här kommer hennes berättelse från veckan:

Vi gjorde succé på Ung08!

Baseboll- och Softbollklubbar i Stockholmsdistriktet deltog på Ung08 festivalen för att tillsammans visa sporten för länets ungdomar. Vi fick stor uppmärksamhet, och skapade snabbt en succé.

Under vecka 33, tisdag till fredag kl 12-21, var vi på plats i Kungsträdgården och visade upp vår sport. Runt 200 barn och ungdomar besökte varje dag vår slagtunnel för att prova på. Sommaren bjöd dessutom på några av sina absolut varmaste och soligaste dagar, med undantag för några regnskurar i slutet på veckan med åsknedslag som orsakade några strömavbrott.


Det här var första gången som vi deltog på Ung08, och det var bara andra gången som det genomfördes en aktivitet i samarbete mellan alla klubbar i Stockholms län. Alltså dubbelt spännande, och lite nervöst, när vi körde igång första dagen. Men allt gick bra.

Dagarna hade vi delat upp i två arbetspass. Pass 1 kl. 12-17, och pass 2 kl. 17-21.
Alla klubbar fick bidra med bemanning, en mix av både vuxna och ungdomar 15-18 år. En bra blandning av coacher, ledare och ungdomar från alla klubbar. Samarbetet på arbetspassen fungerade mycket fint eftersom alla var engagerade och hjälpsamma. Man turades om att sköta pitchermaskinen, hålla ordning på kön, instruera inne i slagburen, etc.

Under det första passet var merparten av besökarna barnfamiljer med barn i åldrarna 6-13 år. Framåt kvällen, under andra passet, kom det större ungdomsgäng i övre tonåren och unga vuxna (18-20 år). Stundtals kunde det vara lite stökigt. Men mest av allt var det bara roligt.

Det gavs många tillfällen för oss att berätta om sporten, våra klubbar, var vi finns, och hur man kan komma i kontakt med oss.

Inför Ung08 skapades en gemensam Facebook-grupp, www.facebook.se/StockholmBSF Länk till annan webbplats. som vi hänvisade till. Där la vi fortlöpande upp bilder från dagarna i Kungsträdgården.


Det var ett fantastiskt arrangemang, och så kul att vi baseboll- och softbollklubbar gick ihop och gjorde detta tillsammans. Det hoppas vi kunna göra om igen nästa år.

STORT TACK till alla som varit med och hjälpt till. Det är er förtjänst att det blev så lyckat!

 

Klubbar som deltog

Alby IF Baseboll
Enskede BK
Los Nicas
Stockholm BSK
Sundbyberg Heat
Söder Softboll                    

Publicerad: 2012-08-28

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se