Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Inför EM: Sverige förlorade mot Belgien

Om devisen "ett dåligt genrep brukar ge en bra premiär" stämmer, så kommer Sverige få en enkel match mot Ryssland på fredag i EM-premiären. Förlust mot Belgien, 6-15, i genrepet inför Baseboll-EM.

2012-09-04 Storförlust mot Belgien

Om devisen "ett dåligt genrep brukar ge en bra premiär" stämmer, så kommer Sverige få en enkel match mot Ryssland på fredag i EM-premiären.

För i genrepet mot Belgien var det dystert. Storförlust med 6-15 mot Belgien där Sverige noterade tre errors defensivt och pitchingen släppte hela 19 hits på åtta defensiva inningar. Kent Karlsson, Albin Sivard, Per Sjörs, John Wright och Christian Staehely turades om på pitcherkullen. Christoffer "Bullen" Johansson slog en homerun för Sverige och trots tre defensiva errors lyckades Sverige med ett triple play i matchen. Nu fortsätter laget mot Utrecht, Holland där laget har sin hemvist under Baseboll-EM.

2012-09-03 Förlust mot Belgien

Sverige förlorade måndagkvällens träningsmatch mot Belgien med 3-6 (6 innings pga mörker). Jakob Claesson och Nick Soubiea pitchade tre innings vardera. Ikväll möts lagen igen för en sista träningsmatch innan Sverige fortsätter mot Utrecht, Holland där laget har sin hemvist under Baseboll-EM.

 

B

äst i slagningen var Magnus Pilegård ,Christoffer Johansson och Christian Staehely som alla gick 2-3 med en extra base hit.

På tisdagskvällen möts Sverige och Belgien i den sista träningsmatchen inför Baseboll-EM som börjar på fredag kväll.


2012-09-02 Vinst och förlust mot Tyskland

Sverige delade på potten mot Tyskland när lagen möttes i träningsmatcher i Paderborn under söndagen. Första matchen tog Sverige, 3-0, medan Tyskland fick revansch i returmötet, 3-6.

I den första matchen blev det en shutout av pitcherkvartetten Rickard Leander (3IP), Nicklas Melin (2IP), Christian Staehely (2IP), och David Long (2IP) som bara släppte två hits under matchen. 

Johan Höglund, Christoffer Johansson och Nico Filice slog in poäng för Sverige.

I returmötet vann Tyskland med 6-3. Lagen slog sex hits vardera, varav Magnus Pilegård svarade för två hits för Sverige och Philip Gajzler slog in två av Sveriges poäng. Joakim Claesson startade för Sverige på kullen (3IP), och han följdes av Albin Sivard (2IP), och Per Sjörs (1IP).

Förbundskaptenen Dennis Cook var mycket nöjd med de två matcherna mot bronsmedaljörerna från EM 2010, framförallt med defensiven som fungerade bra (bara två errors totalt).

Måndag och tisdag möts Sverige och Belgien i Antwerpen.

 

2012-08-29 Resan mot Baseboll-EM börjar

Landslaget anländer till Verl vid lunchtid på fredag och sedan väntar träningspass redan samma dag samt på lördag på den lokala division 2-klubbens plan. På söndag går resan vidare till Paderborn, en dryg halvtimme i buss, där landslaget möter Tyskland i ett dubbelmöte med start klockan 13.00.
- Det blir ett elddop, Tyskland tog brons i EM för två år sen och de har fyra minor league-spelare i truppen, säger landslagschefen Ulf Steinvall.

 

- Men det känns bra att vi får möta tufft motstånd, så hittar vi tajmingen i slagningen. Dennis Cook har pratat ihop sig med Tysklands förbundskapten och det kommer bland annat att vara tillåtet med re-entry, spelare som blivit utbytta kan bytas in igen i ett senare skede.

På kvällen blir det en gemensam middag med det tyska landslaget. Efter matcherna mot Sverige fortsätter Tyskland sin uppladdning med matcher mot Holland.

På måndag morgon fortsätter det svenska landslaget till Belgien där det blir träning och matchning mot det belgiska landslaget. På måndag möts lagen i Hoboken, en stadsdel i Antwerpen, och på tisdag blir det match i Brasschaat. Starttid är 18.30 båda dagarna.
- Belgien har framförallt många duktiga pitchers. På dagarna blir det träning och då finslipar vi diverse detaljer.

Onsdag 5 september går bussen mot Utrecht i Holland som blir landslagets bas under EM. Man hinner med ett träningspass på onsdagen 17.00-19.30, och på torsdagen, dagen före EM-premiären mot Ryssland, tränar man med start klockan 14.00, samma starttid som fyra av fem gruppspelsmatcher.

På torsdag kväll åker Dennis Cook och Ulf Steinvall på det tekniska mötet där en genomgång av spelartrupper och regler sker.

Åtta EM-debutanter

Sverige skickar en förhållandevis ung trupp till EM, snittåldern är 25,25 år och åtta av 24 spelare gör EM-debut. Yngst är Albin Sivard och John Wright som båda är födda 1994.

- På papperet känns det som en starkare trupp än för två år sen. Vi har med tre duktiga spelare som saknades av olika orsaker förra gången: Nicklas Melin, Philp Gajzler och Christian Staehely. Dessutom har vi ett nytillskott i Matt Merrifield som gör sin första landslagsturnering efter att ha fått sitt svenska pass. Det ska även bli intressant att se hur mycket Oscar Carlstedt och Robin Lausen har utvecklats efter ytterligare ett år på college.

På minuskontot finns Rickard Reimer som har avslutat den aktiva karriären och numera återfinns i landslagsledningen. Han har ockuperat shortstop-positionen i landslaget i över 20 års tid och varit en ledare i såväl det offensiva som det defensiva spelet.

- Men på det stora hela så är vi jättenöjda med truppen. Tidigare har vi haft brist på vänsterhänta pitchers, nu har vi tre stycken. Det känns som en bra mix av rutinerade spelare och unga spelare på väg upp.

Landslaget leds som vanligt av förbundskapten Dennis Cook. Stephen Labay såg även han fram emot EM i Holland men sjukdom satte käppar i hjulet och han får nöja sig med att följa det svenska landslaget från sitt hem i Texas. Han ersätts av Blake Eager som tränat Leksand, Rättvik och juniorlandslaget. Blake var en väldigt duktig pitcher under sin proffskarriär och nådde ända upp till New York Mets AAA-lag.

 

Hela spelprogrammet för Baseboll-EM hittar ni här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

 

Spelare
Position
Klubb
Carlstedt, Oscar
RHP
Lindsey Wilson College, USA
Claesson, Jakob
RHP
Stockholms BSK
Claesson, Joakim
RHP
Stockholms BSK
Eilertz, Nils*
OF
Leksands BSK
Filice, Nico*
IF
Stockholms BSK
Gajzler, Philip
OF
Sundbybergs BSC
Höglund , Johan*
IF
Sundsvalls BSK
Johannessen, Björn
C
Stockholms BSK
Johannessen, Peter
OF
Stockholms BSK
Johansson, Christoffer
OF
Karlskoga BK
Karlsson, Kent
RHP
Karlskoga BK
Lausen, Robin
C/OF
Skyline College, USA
Leander, Rickard
RHP/IF
Leksands BSK
Long, David*
LHP/OF
Lasell College, USA
Melin, Nicklas
RHP
Sundbybergs BSC
Merrifield, Matt*
IF
Stockholms BSK
Pilegård, Magnus
IF
Stockholms BSK
Sjörs, Eric*
C
Leksands BSK
Sjörs, Per
RHP
Leksands BSK
Sivard, Albin*
LHP
Stockholms BSK
Sorgi, Adam
IF
USA
Soubiea, Nick
RHP
Sundbybergs BSC
Staehely, Christian
RHP
Stockholms BSK
Wright , John*
LHP
Klubblös
Landslagsledning
 
 
Dennis Cook
 
Förbundskapten
Rickard Reimer
 
Coach
Douglas Skiles
 
Coach
Blake Eager
 
Coach
Paul Ganvik
 
Bullpen coach
Ulf Steinvall
 
General Manager
Julian Benitez
 
Naprapat
Patric Blomqvist
 
Materialförvaltare

*EM-debutant

Publicerad: 2012-09-04

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se