Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Robin Lausen tilldelas Elitidrottsstipendie

Basebollspelaren Robin Lausen, 21, är en av 59 idrottare i Sverige som tilldelats Riksidrottsförbundets och Svenska Spels Elitidrottsstipendium för läsåret 2012-2013.

Robin Lausen kombinerar basebollspel på collegenivå med studier vid Skyline College i San Bruno strax söder om San Francisco. Innan han flyttade över till USA för studier och basebollspel läste Robin på Leksands Gymnasium, där SBSF sedan 2006 driver ett baseboll- och softbollgymnasium som är Riksidrottsgymnasium sedan två år tillbaka. Robin spelade i Elitserien säsongen 2010 för Leksands BSK men är basebollfostrad i Karlskoga Bats.

 

De två föregående åren tilldelades Oscar Carlstedt, Stockholms BSK och Lindsey Wilson College, Columbia, Kentucky, Elitidrottsstipendiet.

 

Elitidrottsstipendiet delas varje år ut till elitidrottare på landslagsnivå som studerar på minst halvfart på universitet, högskola eller annan postgymnasial utbildning. Det består av 40 000 kronor till varje idrottare. Dessutom får stipendiaterna kompetensstöd från Riksidrottsförbundets elitstöd och möjligheter att åka på träningsläger. Stipendiet delas officiellt ut i samband med Idrottsgalan 14 januari 2013.

Elitidrottsstipendiet är en del av RF:s elitidrottsstöd till specialförbunden. Det innebär att de sökande, som ska bedriva studier på minst halvfart, prioriteras av respektive förbund. Uttagningen sker i samarbete med SOK.

Publicerad: 2012-10-09

Senast uppdaterad: 2012-10-09

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se