Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Uppskattad softbollclinic i Leksand

SBSF arrangerade en softbollclinic med inriktning på pitching/catching i Leksand förra helgen. På plats var Hollands pitchingcoach Karen Marr, som SBSF hoppas kunna nyttja löpande under läsåret genom ett samarbete med det holländska förbundet.

Ett femtontal deltagare deltog på pitching/catchingclinicen som genomfördes i tennishallen i Leksand. Förutom pitching och catching genomfördes också sessioner med inriktning på slagning under helgen.

- Det blev en intensiv dag, det blev mycket olika övningar som man fick med sig till sin vinterträning hemma i klubbarna. Karen var oerhört duktig och positiv, kommenterar Mattias Grimstoft, som var en av initiativtagarna till clinicen.

 


Karen Marr är deltidsanställd av det holländska förbundet KNBSB, och SBSF fick tillåtelse att använda hennes kunskap både under helgens clinic men även under tre dagar tidigare under veckan för eleverna på Riksidrottsgymnasiet.

Marr har meriter från uppdrag för University of Louisville, samt från både Kinas OS-landslag 2000 och Australiens landslag.

 

SBSF har goda förhoppningar att kunna fortsätta samarbetet med KNBSB och utbytet med Karen Marr även under våren både för eleverna på RIG/Akademin och övriga klubbar inom svensk softboll.

Karen är dock uppbokad den helgen som SBSF arrangerar Coach Konventet men då har vi ordnat andra kompetenta instruktörer för softbollspåret i form av Italiens coachduo Paola Marfoglia och Monica Corvino.

Publicerad: 2012-11-01

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se