Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Så här spelas basebollserierna 2013

Det blir en mindre förändring i upplägget för basebollserierna 2013. Elitserien spelas med sex lag, plus RIG/Akademin, och spelas som en rak serie fram till i augusti. Upplägget med en Kvalserien modifieras till ett upplägg med ett kortare kvalspel.

Elitserien 2013 med sex lag

Elitserien i baseboll kommer 2013 spelas med sex lag:

  • Alby IF
  • Göteborgs BSF
  • Karlskoga BK
  • Leksands BSK
  • Stockholms BSK
  • Sundbybergs BSC

Dessa lag spelar dubbelmöte mot varandra borta och hemma (20 matcher). Utöver dessa matcher kommer RIG/Akademin möta alla lagen i ett dubbelmöte under vårterminen (Akademin kommer spela 12 matcher, två mot varje lag i Elitserien).

Totalt spelar alltså Elitserielagen 22 matcher under serien innan slutspel och kvalspel inleds.

Elitserien gör uppehåll för ett landslagsläger 10-12 maj och fyra veckor omkring midsommar då dels juniorspel ska genomföras, samt turneringar för U21 och seniorlandslaget i baseboll. Det kommer även vara spelledigt vecka 29 då Junior-EM avgörs i Prag.

Det lag som placerar sig sist i Elitserien kommer spela ett nedflyttningskval i bäst av tre matcher den 7-8 september mot det lag som utses till mästare i Regionserierna.

Lag 1-3 i Elitserien är direktkvalificerade för SM-semifinalerna som spelas 24-25 augusti och 31 augusti-1 september i bäst av fem matcher. Lag 4 och 5 i Elitserien kommer spela en "wild card weekend" den 17-18 augusti i bäst av tre matcher.

SM-finalerna Baseboll spelas 7-8 samt 14-15 september.
USM-finalspel genomförs 14-15 september.
JSM-finalspel genomförs 21-22 september.

Elitserieprogrammet är just nu ute på remiss hos föreningarna.

 

Regionserierna utökas med juniorlag

Regionserierna 2012 avslutades med 12 lag totalt. Till säsongen 2013 ser det ut som upp emot 17 lag kommer delta i Regionserierna, från Umeå i norr till Malmö i söder, då Regionserierna utökas med juniorlag i seriespel. 

Om det blir tre grupper i Regionserierna talar mycket för att de tre seriesegrarna tillsammans med "bästa tvåan" kommer spela ett slutspel. Det segrande laget i Regionseriernas slutspel kommer sedan spela nedflyttningskval i bäst av tre matcher mot det lag som placerar sig sist i Elitserien 2013.

Publicerad: 2013-01-02

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se