Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Sista turneringen för Peter Ström

Peter Ström, Sveriges mest erfarna Technical Commissioner, avslutade i samband med CEB-kongressen i Slovenien sitt uppdrag i CEB:s Technical Commission efter 20 år - och 40 turneringar.

Peter Ström inledde sin karriär som TC vid Cupvinnarcupen 1991 i Skellefteå. Hans kollega där var Riccardo Fraccari, numera ordförande i IBAF, International BAseball Federation. Kort därefter blev Peter invald i CEBs tekniska kommitté, ett uppdrag som han haft i 20 års tid.

Under dessa 20 år har Peter fått uppdrag som Technical Commissioner vid 31 turneringar inom CEB och nio IBAF-turneringar, däribland OS i Sydney 2000 och två VM-turneringar, 2001 i Taiwan och 2011 i Panama (en intervju från Panama-VM hittar ni här)

Men nu, efter 20 år och 40 turneringar, tackade Peter för sig i CEBs tekniska kommitté.

Varför slutar du i CEBs tekniska kommitté, Peter?

- Redan i somras aviserade jag att jag skulle sluta. Jag utförde mina uppdrag under säsongen och har sedan arbetat i utskottet fram till kongressen. Mitt beslut bottnade i att även den tekniska kommittén hade infekterats av idrottspolitiska intressen och den bilden förstärks av det faktum att fyra av mina kollegor i TC kandiderade till CEBs styrelse nu på kongressen i Slovenien.

- Jag är fortfarande naiv nog att tro att beslut kring regler och turneringar ska fattas för basebollens bästa och inte styras av egna - personliga eller nationella - intressen. 

 

Bästa minnet från dina TC-uppdrag?

- Den här listan skulle kunna bli lång. Den skulle innehålla alla underbara människor jag träffat, alla fantastiska platser jag fått se och alla gånger jag blivit respekterad för vad jag gjort och vad jag kan, snarare än för att jag tyckt som någon annan ville att jag skulle tycka.

- På 40 turneringar har jag förstås också fått se otroligt mycket baseboll och det är ju just kärleken till sporten som gjort att jag vigt så stor del av mitt liv åt detta.

 

Andra uppdrag i framtiden som kan bli aktuella?

- Jag vill fortfarande tro att jag har en del att ge och framför allt inom antidopingområdet har jag kompetens som jag gärna delar med mig av. Jag har en förhoppning om att bli utnämnd till CEBs Anti-Doping Director och frågan kommer att diskuteras av den nya styrelsen under våren.

 

Vi önskar Peter varmt lycka till i framtiden, både med eventuella nya uppdrag inom antidopingens värld men även på hemmaplan där han är inblandad i arrangemanget av Kadett-EM i Nyköping till sommaren.

Datumet för Kadett-EM? Turneringen spelas 16-20 juli.

Varmt välkomna till Nyköping!

Publicerad: 2013-02-19

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se