Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Skövde och Söder till Europacuperna

Det blir inget svenskt lag i basebollens Europacuper till sommaren - men Skövde och Söder tar chansen att utmana lagen i Europa i softbollens Europacuper. Foto: Magnus Hallqvist

Sverige hade möjlighet att anmäla inte bara ett - utan två - lag till basebollens Europacuper till sommaren. Men inget av lagen i Elitserien nappade på möjligheten att spela ute i Europa i juni - därmed blir det ingen svensk representation i Europacuperna detta år.

Europacuperna i baseboll spelas i form av fyra kvalturneringar med sex lag i varje turnering. Varje lag spelar fem matcher under lika många dagar innan finalspelet tar vid. Segraren i respektive kvalgrupp får sedan möjlighet att delta i ett slutkval där två lag får chansen att spela med de främsta lagen i Europa kommande år.

Europacupkvalen avgörs 17-22 juni på fyra spelplatser: Antwerpen (Belgien), Aten (Grekland), Karlovac (Kroatien) och Paris (Frankrike). Slutkvalets spelplats eller spelhelg är inte ännu fastställd.

Europacuperna (med de 12 främsta lagen) spelas 4-9 juni i Barcelona (Spanien) och Regensburg (Tyskland).

I fjol deltog Göteborg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.och Leksand Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.i Europacupkvalen men nådde inga framstående placeringar.

 

På softbollsidan blir det dock svensk representation ute i Europa. Regerande mästarna Skövde spelar Europacupen A-pool i Prag i augusti; och efter att Sundsvall dragit sig ur deltagande i Cupvinnarcupen har SBSF nu fått bekräftat att Söder får ersätta dem i cupspelet.
Cupvinnarcupen spelas i Montegranaro, Italien, och i den turneringen lottas samtliga lag in i gruppspel på samma sätt som i Softboll-EM. Ingen A- eller B-pool i Cupvinnarcupen således. Europacuperna i softboll avgörs 19-24 augusti.

I fjol deltog Skövde i Europacupens B-pool och vann denna överraskande efter finalseger mot franska Les Comanches Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med 3-0 i finalen. 

Publicerad: 2013-03-04

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se