Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

WBC: Holland chockade Kuba igen

Holland överraskade basebollvärlden igen när man slog ut Kuba ur World Baseball Classic på måndagen. I och med segern, 7-6, är Holland klara för semifinalrundan i San Francisco 17-19 mars.

-> World Baseball Classic, alla resulat och spelschema Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Det var tredje gången som Holland besegrat Kuba i ett större mästerskap. Första gången var vid OS 2000 i Sydney och senast vid Baseboll-VM i Panama där Holland tog VM-guld efter finalseger mot Kuba.

Men frågan är om inte denna segern var ännu större för Holland, framförallt efter att Kuba tagit ledningen i toppen av den åttonde inningen - då många trodde att Kuba skulle motsvara favorittrycket och ta sig till semifinalrundan. Men Holland, som tagit flera stora steg mot den absoluta världstoppen de senaste åren, ville annat.

I den avgörande matchen om vilket av lagen som skulle följa Japan med till semifinalerna i San Francisco vände Holland underläge till seger genom Andrelton Simmons kvitterande tvåpoängs homerun och det vinnande slaget av Kalian Sams som gav Holland segern i botten av den nionde inningen.

 

Och tack vare segern kommer nu Holland representera Europa i finalrundan av World Baseball Classic som avgörs i San Francisco 17-19 mars.

Holland möter Japan på tisdag förmiddag svensk tid om de inbördes placeringarna i Pool 1. 

 

Italien har också chansen att nå en plats bland de fyra främsta i San Francisco - men då krävs det att man slår ut två av de starka nationerna USA, Puerto Rico, och Dominikanska Republiken i mellanrundan i Pool 2 som avgörs i Miami 12-16 mars. På grund av tidsskillnaden mellan Japan, där Pool 1 avgörs, och USA, där semifinalerna spelas, är Pool 1 redan färdigspelad innan Pool 2 inleds.

Italien inleder mellanrundan i Miami, Florida, med match mot Dominikanska Republiken på tisdag kväll, 18:00 svensk tid. Klockan 01:00 natten till onsdag svensk tid spelar USA mot Puerto Rico i samma pool. 

Publicerad: 2013-03-11

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se