Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Lyckat Förbundsmöte i Nyköping

Det blev en helg vi sent skall glömma när Nyköping satte en ny standard för arrangemanget vid helgens Förbundsmöte, med bland annat ett makalöst Gästabud vid lördagens middag. Bilder: Peter Ström

Under parollen "1317  1592  2013 - nu skriver vi historia i Nyköping igen" arrangerar Nyköping en del arrangemang under året som skall placera staden på allvar på baseboll- och softbollkartan i Sverige.

Först ut var SBSFs Förbundsmöte den gångna helgen - och om arrangemanget av Kadett-EM i sommar når upp till samma arrangörsmässiga höjder kommer den turneringen säkerligen också bli en total succé.


Förbundsmöteshelgen inleddes med en ölprovning på Slottet i Nyköping där representanter från det lokala bryggeriet guidade delegaterna genom bryggprocessen och lät dem bekanta sig med flera av bryggeriets prisbelönta brygder.

 

Johnny Stormats vald till ny ordförande

Förbundsmötesförhandlingarna inleddes med att individuella priser för den gångna säsongens prestationer delades ut:

Elitserien Baseboll
 
Bäste slagman
Cameron Penney, Sundbyberg
Bäste pitcher
Albin Sivard, Stockholm
Flest stolen bases
Joel Molina, Stockholm
Flest rbi's
Magnus Pilegård, Stockholm
Home Run King
Vilhelm Nordström, RIG/Akademin
Most Valuable Player
Magnus Pilegård, Stockholm
Softbollserien
 
Bäste slagman
Randi Grimes, Söder
Bäste pitcher
Rachel Brown, Skövde
Flest stolen bases
Diane Gallagher, Skövde
Flest rbi's
Ingrid Törnberg, Enköping
Home Run Queen
Kaycee Popham, Sundsvall
Most Valuable Player
Rachel Brown, Skövde

 

Därefter delades de traditionsenliga jubileumstallrikarna ut till jubilerande föreningar; Arnö IF och Skövde BSK fyller båda 25 år och förärades med var sin minnestallrik. City BSK fyller 20 år under säsongen och då de inte var närvarande vid Förbundsmötet kommer deras minnestallrik postas till dem. Även Gefle BSC jubilerar under året - 30 år - och kommer få en jubileumstallrik som minne.


Förbundsmötet leddes sedan av Claes Bidebo, ordförande i Eskilstuna BSC och ledamot i Sörmlandsidrottens styrelse. Mötessekreterare var Marsha Hanson, Stockholms Baseboll och Softboll Förbund.

Under ledning av dessa två leddes sedan förbundsmötet på ett föredömligt sätt. Budget och verksamhetsplan föredrogs och godkändes, likaså årsredovisningen för föregående år.


Mats Fransson hade avböjt omval och i hans ställe valdes Johnny Stormats in som ny ordförande för SBSF.

 

När det kom till val av ledamöter tillkom ett namn – Sanna Hermansson, Örebro, på förslag av Enköping, vilket föranledde en sluten votering.

Förbundsmötet gick dock på valberedningens linje vilket gjorde att Lars Sundin, Maria Jönsson, och Jenny Wonisch valdes för ytterligare en tvåårsperiod.

Johan Rönnkvist omvaldes som revisor och den delvis nya valberedningen utgörs av Ulf Steinvall (sammankallande), Mats Fransson, Lia Ingels och Yvonne Claesson.

 

Efter avslutat Förbundsmöte uppvaktades Mats Fransson med gåvor och blommor för hans mångåriga insatser för svensk baseboll och softboll.


Nyköpings Kommun, här representerad av Nicklas Franzén, och arrangörsföreningarna uppvaktades från SBSFs sida med glasstatyetter och blommor i samband med kvällens gästabud.

 

Makalöst Gästabud förgyllde Förbundsmötet

Efter avslutat Förbundsmöte, och separata träffar med Elitserie- och softbollföreningarna, kom så det som många säkert kommer minnas åratal framöver - Gästabudet på Nyköpingshus!


Under ledning av hovnarren Johannes (alias Lasse Lindberg) bjöds det på fantastisk underhållning med medeltidstema, traditionell gästabudsmiddag och flera underhållande inslag. Som ni förstår är det hovnarren till vänster och Kadettlandslagets förbundskapten Stefan Nielsen till höger. Stefans Kadettlandslag kommer ju spela Kadett-EM i Nyköping 16-20 juli.

Kvällen avslutades med dans till levande musik.


 

Söndag med inriktning på framtid

Under söndagen diskuterade föreningarna och förbundets representanter på vilket sätt som den verksamhetsplan som antogs dagen innan kommer att kunna implementeras och förverkligas.

 

Ett stort tack till arrangörerna!

Som helhet upplevde SBSFs representanter vid Förbundsmötet många bra diskussioner, meningsutbyten, och en känsla av gemenskap. Vi har överlag samstämmiga erfarenheter och samma vilja till utveckling över hela landet.

Kronan på verket var Gästabudet på Nyköpingshus på lördagkvällen, som med säkerhet blir ett fantastiskt minne för lång tid framöver för deltagarna på Förbundsmötet!

Vi vill rikta ett stort tack till Nyköpings Kommun, samt till arrangörsföreningarna Nyköping Knights och Arnö IF för ett strålande värdskap av SBSFs Förbundsmöte 2013!

Publicerad: 2013-04-09

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se