Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

IBAF:s 27:e kongress i Tokyo 12-14.4

Den kommande helgen avhåller IBAF, International BAseball Federation, sin kongress i Tokyo, Japan. SBSFs nyvalde ordförande Johnny Stormats representerar SBSF vid IBAF-kongressen.

agendan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.står, förutom val av ny styrelse, även bekräftelse av beslutet att IBAF och ISF skall gå ihop i den nya organisationen WBSC - World Baseball Softball Confederation - samt beslut om stadgar för samma organisation.

Det nya gemensamma förbundet, World Baseball Softball Confederation, är ju ett av kraven för att baseboll och softboll skall kunna fortsätta arbeta för en återkomst på det olympiska programmet till sommarspelen 2020.


-> IBAF: Baseball-softball to launch 2020 Olympic Games Campaign Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kampanjen PlayBall2020 kommer också lanseras på söndagsmorgonen svensk tid. Det är en kampanj som syftar till att få ökat stöd för att baseboll och softboll skall kunna återkomma på OS-programmet 2020. Ni kan följa och stötta PlayBall2020 på deras webbsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.(lanseras 14.4.2013), Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.och Twitter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

 

Val av ny styrelse

På kongressen skall även en ny styrelse väljas för den kommande fyraårsperioden.

På ordförandeposten har Riccardo Fraccari, Italien, ingen motkandidat och kommer därför väljas enhälligt vid kongressen. Fraccari har också ett starkt stöd och har nominerats av bland andra Dominikanska Republiken, Frankrike, Italien, Mexico, Puerto Rico, Taiwan, Tjeckien och Venezuela.

På de tre vicepresidentposterna finns det sju kandidater, och fyra kandidater som generalsekreterare. Två personer har nominerats som kassör och på de tre ledamotsposterna är drygt 10 personer nominerade på varje position.


Den nuvarande styrelsen för IBAF, International Baseball Federation

Publicerad: 2013-04-11

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se