Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Historisk IBAF-kongress i Tokyo

Det blev en historisk kongress för IBAF, International BAseball Federation, i Tokyo 12-14 april. Ny logga, tema och slogan för den olympiska kampanjen (se separat artikel) lanserades - och en ny styrelse valdes.

Johnny Stormats, SBSFs nyvalde ordförande, var Sveriges representant och han fick med sig många intryck av helgen i Tokyo. Det var 27:e gången i ordningen som IBAF arrangerade kongress och den avhålls vartannat år. 

Möteshelgen inleddes med ett kontinentalt möte för de europeiska delegaterna, där CEB:s nyvalde ordförande Jan Esselman berättade om CEB:s arbete och det senaste styrelsemötet. 

Söndag morgon inleddes själva IBAF-kongressen med inte mindre än sex TV-team och en hel del journalister på plats. Fjolårets rapporter gicks igenom och sedan blev det dags för valen av ny styrelse. Antalet nomineringar var oerhört stort, men efter hand så drog sig många av kandidaterna sig tillbaka vilket gjorde valen enkla på de flesta positionerna.

Nya IBAF-styrelsen


Valen av ny styrelse utföll enligt följande:

IBAF President
Riccardo Fraccari, Italien
1st Vice President
Alonso Perez, Mexico
2nd Vice President
Tom Peng, Taiwan
3rd Vice President
Antonio Castro, Kuba
Secretary General
Israel Roldan, Puerto Rico
Treasurer
Angelo Vicini, San Marino
Member at large
Paul Seiler, USA
 
Massaaki Nagino, Japan
 
Luis Melero, Spanien
 
Jorge Otsuka, Brasilien
 
Lee Buyng Suk, Sydkorea
Continental VP Africa
Ishola Williams, Nigeria
Continental VP Europe
Jan Esselman, Holland
Continental VP Oceania
Ron Finlay, Australien
 
 

 

PlayBall2020 - Swing for the fences!

Det stora numret under kongresshelgen var givetvis tillkännagivandet av det nya förbundet WBSC (World Baseball Softball Confederation) och där hade vi att ta ställning till de föreslagna stadgarna. Både Major League Baseball och Japans motsvarighet Nippon Professional Baseball ställde sig aktivt bakom det nya förbundet. Presskonferensen i anslutning till tillkännagivandet, som hölls på söndagseftermiddagen, var välbesökt av många medier - och de både presidenterna i IBAF och ISF visade stor entusiasm över det nya gemensamma förbundet och kampanjen för att återvända på det olympiska programmet.


 

Förutom mötesförhandlingarna hanns även ett besök i Tokyo Dome med med Nippon Pro Baseball-match mellan Yomiuri Giants och Tokyo Yakult Swallows, samt lite sightseeing som arrangörerna hade arrangerat. Även en mindre jordbävning noterades under helgen...

 

För er som vill visa er support för PlayBall2020 rekommenderar vi ett besök på kampanjens webbsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.och twitter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!!!

Publicerad: 2013-04-22

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se