Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

PlayBall2020 - OS-kampanjen igång för fullt

I samband med IBAF-kongressen i Tokyo bildades även World Baseball Softball Confederation, och kampanjen PlayBall2020 drogs igång på allvar!

Bildandet av World Baseball Softball Confederation är en milstolpe i kampen för att återvända på det olympiska programmet under ett förbund, med baseboll som herrgren och softboll som damgren. IBAF och ISF, de två världsförbunden för baseboll och softboll, respektive, kommer nu gemensamt kämpa för att åter ge baseboll och softboll sin rättmätiga plats på det olympiska programmet.


- Detta är en historisk dag, sade Riccardo Fraccari (till vänster på bilden), ordförande i IBAF och vice ordförande i WBSC. Vi har skapat en ny nivå av världsomfattande enighet. Tillsammans ska vi göra verklighet av målet att återvända till det olympiska programmet, och de 65 miljoner utövare som finns världen över har nu ett enda världsförbund att ställa sig bakom, menade Fraccari.

 

WBSC, vars vision är att ge varje pojke och flicka i världen chansen att utöva baseboll och softboll, och inspirera dem att följa den olympiska drömmen, har även lanserat en kampanj ”Swing for the fences” som kommer använda bland annat sociala medier för att engagera baseboll- och softbollcommunityn över hela världen.

Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

WBSC:s kamp för att återvända på det olympiska programmet är stöttat av proffsligor över hela världen, bland annat Major League Baseball (USA), Nippon Professional Baseball (Japan), KBO (Sydkorea), Chinese Professional Baseball Leagues (Kina och Taiwan) och flera partners i såväl Latinamerika som Australien och Europa.

- Jag är säker på att alla våra kollegor i proffsligorna över hela världen delar vår entusiasm för olympisk baseboll och softboll, sade Ryozo Kato, commissioner för Nippon Professional Baseball (och även tidigare ambassadör för Japan i USA)

Ni kan följa kampanjen PlayBall2020 på www.playball2020.com Länk till annan webbplats. eller via Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.ochTwitter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

Publicerad: 2013-04-22

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se