Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Joakim Söderqvist uppmärksammad i Seattle

Svenske basebolljunioren Joakim Söderqvist, 17, som bor i Seattle med sin familj, har tagits ut till Seattle Star Times All-Area Baseball Team. I konkurrens med 3.000 spelare togs han ut efter en lysande säsong för Jackson High School.

-> Seattle Times: Star Times all-area baseball team Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Joakim, vars lillebror Anton är uttagen till Kadettlandslaget, uppmärksammades först när hans lag från Mill Creek tog sig hela vägen till Little League World Series 2008 och han själv spelade huvudrollen i lagets framgångar på vägen till Williamsport. I och med det blev han förste svensk någonsin att spela i Little League World Series.

 

De senaste fyra säsongerna har Joakim framgångsrikt spelat outfield och tredje bas för Jackson High School hemma i Mill Creek utanför Seattle. Trots att han inte spelat baseboll lika länge som sina lagkamrater har han haft en nyckelroll i laget i toppen av slagordningen, tack vare sin atletiska förmåga och löpstyrka.

Efter den sista säsongen på high school, där han slog .415 med .560 i on-base percentage och .688 i slugging percentage med 15 stulna baser kallade tränaren Kirk Nicholson honom för "the best all-around defensive player he has seen".

Imponerande - med tanke på att coach Nicholson även coachat Travis Snider (Toronto Blue Jays) som också kommer från Mill Creek.

Jackson High School gick till state championships tre år i rad innan man i år missade slutspelet. Men som plåster på såren utsågs han - tillsammans med 10 andra spelare - till Seattle Star Times All-Area Baseball Team Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.härom dagen i konkurrens av cirka 3.000 spelare i regionen.

 

Med start i helgen kommer han spela "travel ball" för Chaffey Baseball vilket ger 60 matcher under sommaren på diverse turneringar runt om i landet. Bland annat en högklassig turnering i Reno, Nevada, som tyvärr krockar med Prague Baseball Week - annars torde Joakim Söderqvist ha varit högaktuell för U21-landslaget.

Och till hösten väntar spel på college - antingen ett lokalt community college, eller om han spelar bra under sommaren så kan även ett större universitet rekrytera honom dit. 

Vi håller tummarna för Joakim - och lillebror Anton - och tackar hela familjen Söderqvist för att ni håller kontakten med oss här hemma i Sverige!

Publicerad: 2013-05-22

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se