Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Baseboll: Stockholm vann SM-guld

Stockholms BSK tog sitt fjärde SM-guld när man besegrade Karlskoga BK med 3-1 i matcher (3-5, 4-0, 13-3, 6-2) i finalserien

Efter den första SM-finalhelgen stod det 1-1 i matcher Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och det var ovisst inför den avslutande finalhelgen som avgjordes på Skarpnäck.

 

Karlskoga
012 000 0 - 3
Stockholm
101 830 x - 13

I den tredje finalmatchen startade Karlskoga bäst, och tog ledningen med 3-1 efter tre innings, bl.a. på en tvåpoängs dubbel av Shawn Hetherington. 

Stockholm vände på steken rejält i den fjärde inningen, då man tog åtta poäng, varav trepoängs homerun av Daniel Wood. Paul Waterman, som startade för Karlskoga, gick bara 3.1 innings innan han byttes ut på pitcherkullen - men inbytte Daniel Cooper hade ingen lyckad dag. Cooper mötte sex slagmän i den fjärde inningen, walkade tre, släppte hits till två, och noterade endast en bränning.

Michael Maples följde upp senare i samma inning med en dubbel med laddade baser som gav Stockholm ytterligare tre poäng och ledningen med 9-3.

Hemmalaget utökade ledningen ytterligare i den femte inningen och ledde då med 13-3 innan Karlskoga hotade i den sjätte inningen. Bats laddade baserna med tre löpare och hade ingen bränd - men 18-årige Daniel Linder, som gått in i relief för startande Jakob Claesson, manövrerade sig igenom resten av inningen utan att släppa en enda poäng.Istället bröts matchen på grund av poängöverlägsenhet i den sjunde inningen och Stockholm tog ledningen i SM-finalserien med 2-1 i matcher.

 

Karlskoga
000 002 000 - 2
Stockholm
014 100 00x - 6

I match 4 startade Alex Keenan för Stockholm och Shawn Hetherington för Karlskoga. Keenan fick omgående assistans av Stockholms offensiv, som noterade 11 hits på sex innings mot Hetherington. 

Toppen av Stockholms slagordning producerade rejält i inledningen av matchen. Magnus Pilegård, Matt Merrifield och Peter Johannessen slog kombinerat 7 för 14 med fyra insprungna poäng och två inslagna poäng i matchen och angav den offensiva tonen direkt.

Stockholm tog ledningen med 5-0 efter tre innings och ledde som mest med 6-0 innan Christoffer Johansson reducerade i toppen av sjätte inningen med två inslagna poäng. Men närmare än så kom inte Karlskoga denna dag. Bats hotade visserligen i åttonde inningen då man fick ut två löpare på bas med en bränd, men Arvid Carlstedt kom ur inningen utan att släppa någon poäng.

Matchen avslutades med ett intressant spel. Karlskoga hade löpare på första bas och Stefan Fahlin uppe som slagman, med en bränd. Fahlin slår ett bra slag som dock Peter Johannessen, Stockholms centerfielder gör en "diving catch" på. Peter Johannessen försöker kasta ut löparen på första bas, som inte har taggat upp, och som är vid andra bas när lyran tas. Kastet går dock ett par meter över första bas men tack vare att Stockholms catcher Björn Johannessen backat upp spelet kan "Björne" fånga kastet, och kastar vidare till Magnus Pilegård på första bas för att göra guldbränningen.

Ett 8-2-3 double play avslutar matchen och säkrar SM-guldet till Stockholms BSK - det fjärde SM-guldet på det sex senaste säsongerna. Foto: Thomas Claesson


Alex Keenan, Stockholms BSK, utsågs till Most Valuable Player i SM-finalerna. Foto: Thomas Claesson


Björn Johannessen och Peter Johannessen flankerar Stockholms coach Trevor Rooper. Foto: Thomas Claesson


Publicerad: 2013-09-15

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se