Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Juniorserie Baseboll 2014

Med start 2014 kommer en ny nationell basebolljuniorserie införas inom SBSF. För att uppmuntra till deltagande föreslås både bonuspoäng i Elitserien och resebidrag till lag som fullföljer juniorserien. Sista anmälningsdag 20 december!

Välkomna att anmäla lag till den nya Juniorserien 2014.

För att uppmuntra till deltagande föreslås följande nyheter och incitament:

  • det delas ut bonuspoäng i Elitserien för lag som har juniorlag i spel
  • man får resebidrag om man fullföljer Juniorserien
  • det kommer att bli en tillfälligt höjd åldersgräns för juniorer upp till 21 år för att göra det möjligt för fler lag att få till juniorspel

Det kan därmed finnas lite mer än vanligt som ligger i era beslut om spel i Juniorserien 2014 eller inte. Tänk på att Farmarlagsbestämmelserna är generösa för juniorer, så ta i god tid kontakt med andra klubbar som kanske kan bidra till ert juniorlag.

 

För 2015 så ser det ut som att det blir krav på att ha ett juniorlag i spel för att få deltaga i Elitserien, så ta första stegen redan i år för att få till fler juniorer.

Hela regelverksförändringen 2014-2016 kommer att skickas ut på remiss till klubbarna innan jul, så detaljer kommer kanske att ändras - men huvudinriktningen med juniorregler är egentligen redan tagen av Verksamhetskonferensen i Leksand tidigare under hösten.

 

För anmälan och mer information om Juniorserien - kontanta Ante Carlstedt i Tävlingskommittén, ante.carlstedt@telia.com.

Publicerad: 2013-12-10

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se