Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Baltic Open Softboll i Skövde 7-8 juni

SBSF och Skövde Saints bjuder på softbollfest 7-8 juni! Då avgörs den internationella softbollturneringen Baltic Open på Lillegårdens Sportfält.

Under helgen kommer dagarna fyllas av internationell softboll i Skövde. Dels med landskamper mellan Sverige och Danmark, men även med matcher med Skövde Saints och AllStars, ett blandlag med duktiga spelare från alla svenska softbollklubbar.

Ett annorlunda inslag blir det också då herrmatcher i fastpitch softboll kommer spelas mellan lag från Danmark och Sverige. Kan det vara den första "landskampen" någonsin...?

- ESF vill gärna se att herrsoftboll på något sätt etableras utanför Danmark i de nordiska länderna och för vår del ser vi positivt på det här försöket. Vi välkomnar spelare från alla hörn av Sverige till att deltaga på egen bekostnad, och är man intresserad av att spela rekommenderar vi att man tar kontakt med Mattias Grimstoft, säger Kristian Pälviä i Skövde Saints.

 

-> Vill du spela med AllStar-laget - kontakta Sanna Hermansson!

-> Vill du spela herrsoftboll - kontakta Mattias Grimstoft

 

SPELPROGRAM BALTIC OPEN SOFTBOLL

Lördag
7 juni
 
10:00
Skövde Saints
- Danmark J
12:00
Danmark A
- AllStars
14:00
Danmark J
- AllStars
16:00
Sverige A
- Danmark A
18:00
Herrar: Sverige
- Danmark
Söndag
8 juni
 
10:00
Herrar: Sverige
- Danmark
12:00
Skövde Saints
- Danmark A
14:00
Sverige J
- Danmark J

Följ även Baltic Open på evenemangets Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!


Målsättningen när Danmark och Sverige började diskutera möjligheten att arrangera Baltic Open var att få hit lag från Norge, Finland och Litauen, men bland annat på grund av schemakrockar och ledarbrist kommer denna första upplaga av Baltic Open endast att spelas med danskt och svenskt representantskap på plats.

Danmark kommer med två lag till Skövde, dels sitt A-landslag och dels sitt Juniorlandslag. Inofficiella NM-matcher kommer att spelas mellan de respektive landslagen, och därutöver kommer våra danska gäster spela två matcher mot Skövde Saints och AllStars.

- Det kommer bli bra motstånd för våra danska gäster. Dels har vi ju "titelmatcherna" mot Sverige men även matcherna mot Skövde Saints och AllStars blir bra värdemätare - framförallt för danska juniordamerna som förbereder sig för JEM i Holland i juli, säger Kristian Pälviä i arrangörsstaben.

Unga tjejer spelar Billingeslaget

Men redan på fredagen kommer softbollen sätta sin prägel på helgen. Skövde Saints har nämligen bjudit in softbollungdomar till ungdomsturneringen Billingeslaget där de tillsammans med andra tjejer ska få spela B-ungdoms basebollmatcher mot övriga anmälda lag i Billingeslaget.

- Det var ett bra initiativ från Mattias Grimstoft och gänget i SBSFs Softbollutskott, som föreslog att vi kunde samla softbollungdomar för att spela matcher mot B-ungdomslag i baseboll. De får ju tyvärr inte spela särskilt många matcher under säsongen, och det är ju samma plan och i princip samma regler, så det skall bli jättekul att se hur det här försöket faller ut, säger Kristian Pälviä i arrangörsklubben.

Totalt kommer två ungdomslag i softboll beredas plats i Billingeslaget, som totalt spelas med sex lag (två lag från Skövde samt Uppsala och Karlskoga).


VARMT VÄLKOMNA TILL EN RIKTIG SOFTBOLLFEST I SKÖVDE!

Publicerad: 2014-05-28

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se