Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Kadettlandslaget - landslagshelgen

Helgen den 7-8 juni samlades det Svenska Kadettlandslaget i Baseboll med den uttagna truppen på 18 man samt de 2 reserverna, för ett förberedande träningsläger på Albys basebollplan, under förbundskapten Stefan Nielsens ledning.

I dagarna 2, med bästa möjliga väderförhållande, började laget sin resa mot EM i Paderborn med att gå igenom varje spelares enskilda tekniska och fysiska utveckling sedan tidigare läger. Lördagen tränade vi på alla de olika teknikmomenten såsom slagning, kast, markbollar, lyror, löpning samt offensiva spel.

Under lördagskvällen hölls ett möte på Scandic Hotell i Södertälje där vi även övernattade med hela laget för en teoretisk genomgång av lagets defensiva spel. På söndagen praktiserades dessa defensiva spel med mycket lyckat resultat och lägret avslutades med att spela en internmatch för att se alla spelare och framförallt våra pitchers live.

Det känns som att vi hittade en del lösningar på de frågetecken som fanns sedan tidigare läger och den uttagna truppen säger Stefan Nielsen. Alla killar i laget har gett allt under helgen och verkligen bekräftat att vi har gjort rätt val avseende det slutgiltiga laget som kommer att åka till EM i Paderborn/Dortmund mellan den 22-26/7.

Vi kommer att lämna Stockholm med buss från Skarpnäck den 16/7 för att ta oss till Hamburg för träning och matcher mot två starka tyska lag den 17-18/7, för att sedan den 19/7 åka till Dortmund för träning och match mot ett All-star lag från distriktet. Vi hoppas under dessa 3 dagar kunna få till den sista lilla spetsen i vårt spel och komma riktigt väl förberedda till Paderborn. Vi anländer till vårt EM-hotell lördagen den 19/7 och hinner därmed acklimatisera oss med miljön och kommer att erbjudas träningstillfälle på matcharenan innan vi inleder vårt EM mot Tjeckien, tisdagen den 22/7.

För info om vilka som är med i Truppen 2014; klicka på följande länk:
Landslag / BasebollU15 Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2014-06-16

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se