Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Softbollandslaget i Prag (med resultat)

Prag Softball Week är till ända. Sverige slutade 6:a. Tjeckiskornas A-lag vann mot AIST (USA) i finalen med 9-8. Softbollandslaget åkte till PSW med en ung och lovande trupp, som ett led i förberedelserna inför EM 2015.


Totalt deltar 10 lag i Prague Softball Week - varav två lag från USA.

I Sveriges grupp ingår fjolårssegrarna AIST (USA), Tjeckien, Kroatien U22, samt klubblaget Haar Disciples från Tyskland.

Det svenska laget kommer få fyra tuffa gruppspelsmatcher men även få möjlighet att träna tillsammans.

- Vi kommer jobba mycket med framförallt baslöpning, defense och situationell slagning inför EM 2015, säger förbundskaptenen Mattias Grimstoft.

 

Softbollandslagets trupp till Prague Softball Week:

Emilia Carlsson
Leksands BSK
Frida Höglund
Leksands BSK
Helena Liss
Leksands BSK
Mathilda Strid
Leksands BSK
Lina Busk
Leksands BSK
Malin Ellström
Leksands BSK
Emma Teght Nordin
Leksands BSK
Vanessa Karadag
Skövde BSK
Lina Larsson
Skövde BSK
Leslie Stratton
Skövde BSK
Lisa Schölin
Skövde BSK
My Törnblom
Enköpings BSK
Amanda Wallén
Enköpings BSK
Julia Croneld
Söder SK

 

 

RESULTAT

Softboll-landslagets matcher i Prague Softball Week har kunnat följas med live update via iScore. Länkar till alla matcherna återfinns på vår Facebook-sida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


25/6 : Tjeckien - Sverige

Sverige inledde med en kvällsmatch (20.30) mot Tjeckien. matchen förlorades med 0-12. Tjeckerna som startade med sin VM-lineup utnyttjade alla Sveriges 4 errors, tillsammans med en olycklig illegal pitch. Leslie, My och Annie stod för Sveriges 3 hits. My Thörblom startade som Catcher för första gången och gjorde det bra trots att det var mycket att ta in. Sverige lämnade 6 löpare på bas, vilket är i mesta laget utan att ta en enda poäng.

CZE  0 1 4 1 0 6   12
SWE  0 0 0 0 0 0    0


26/6 : Haar (Tyskland) - Sverige

Andra dagen tog Sverige sig an Haar Disciples från Tyskland, med matchstart kl. 13.00. Det blev ett steg i rätt riktning för Softbolldamerna, trots förlust; resultatet skrevs till 9-3 i tyskornas favör. Förbundskapten Mattias var besviken och inte helt nöjd med spelet. "Fortfarande en bit kvar till "vår" nivå, både defensivt och offensivt. Under EM 2013 var Sveriges "signum" stabil defensiv men i år, med ett yngre lag, sitter inte defensiven som ifjol." My och Annie stod för två hits var och visar vägen slagmässigt. Frida Höglund kom in och pitchade väldigt bra i slutet av matchen. Leslie både slog bra och spelade bra defensiv.

GER  3 0 4 0 0 2 0   9
SWE  2 0 0 0 0 1 0   3


27/6 : AIST (USA) - Sverige

Under fredagens första match (10.00) mötte Sverige AIST (USA). Efter en katastrofal första inning, med errors och walks från Sverige i samt bra slagning från AIST, stod det redan 5-0 och en rejäl uppförsbacke väntade. Det svenska defensiva spelet stabiliserades och var stundvis riktigt bra i andra halvan av matchen. AIST vann dock komfortabelt med 9-0. AIST startande pitcher hade en strike-procent på över 85%!!! Leslie Stratton har gått från klarhet till klarhet, med strålande spel på 3:e bas, bra at bats och stod även för Sveriges enda Basehit.

SWE  0 0 0 0 0   0
USA  5 2 0 2 -   9

 

27/6 : Sverige - Kroatien (U22)

Dagens andra match (15.00) blev ett bottenmöte mot Kroatien för att fastställa placeringen i gruppen. Vinnaren skulle få spela två matcher under lördagen och förloraren endast en. Matchen mot Kroatien blev ett jättekliv framåt; den genomfördes perfekt av alla tre lagdelarna. Slagningen härfördes av Leslie, som startade med en leadoff singel. Leslie gick 3 på 3 och stod alltså för 3 av Sveriges 7 hits, plus 3 insprungna poäng och 2 RBI's. Sverige spikade även defensiven, utan några errors. Sist men inte minst kastade Frida Höglund en 1 hitter utan att släppa någon poäng. Slutresultatet skrevs till 16-0 efter att Kroatien, förutom Sveriges bländande spel, hjälpt till med lite väl många errors (6) och walks (7).

SWE  10 6 0   16
CRO   0 0 0    0

 

28/6: Sverige - Tjeckien (U19)

Tjeckerna, som är topp 4:a i Europa, har byggt upp en enorm bredd och matchade tre lag i PSW. Matchen slutade 0-8, där My får väl godkänt på Pitcher-fronten. Defensiven gick lite knackigare, med 3 Errors och en slagning som var under all kritik. 2 Hits och 12 Strikeouts.

SWE  0 0 0 0 0 0   0
CZE  0 1 2 0 1 4   8

 

28/6: Sverige - Österrike

Sverige mötte i sista matchen Österrike, som kom före Sverige i EM 2013. Här blev det spännande in i det sista. Trots förlust med 2-4 var Mattias nöjd, då målet med PSW var att matchas så mycket och så jämnt som möjligt. Frida tog sig an Österrikiskorna men fick låta Reanne ta över efter 3 innings. Defensiven var klart godkänd, trots 2 Errors, och slagningen tog ett kliv framåt, där Leslie stod för 2 av Sverige 5 Hits.

SWE  0 0 1 0 0 1 0   2
AUS  2 0 2 0 0 0 -   4

Publicerad: 2014-06-24

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se