Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Johanna Grauer utnämnd till Miss Softball California 2014

Utmärkelsen tilldelas bästa softbollspelaren på high school i Kalifornien. Johanna är även nominerad till National Player of the Year i USA. En mycket glad Johanna berättar om en hektisk men rolig sommar och om förberedelserna inför UCLA-studierna.

Johanna, som är född 1996, har rötter i Östgötska Vadstena men har vuxit upp utanför San Fransisco. I Sverige känner vi Johanna som den grymma pitchern och slagmannen som ledde Svenska landslaget till en 7:e-placering vid EM i Prag 2013.

Hon har precis tagit examen från Amador Valley High School i Pleasanton och spelat sina sista matcher med laget Amador, som hon pitchade 27-0 för. Hon gjorde 290 Strikeouts på 191 1/3 innings, pitchade 3 No-Hitters och gav bara upp 27 Walks totalt. Det resulterade i ett Batting Average på 0,097 för motståndarna. Johanna slog själv 0,429, med 39 Hits och 20 RBI´s. Amadors gick igenom säsongen obesegrade, med 27 vinster, vann North Coast Section Championships och rankades 1:a i hela USA.

Under sommaren är det Sorcerer, ett Travel Team, som gäller och Grauer kommer att spela minst 30 matcher, med avslutande National Tournament i slutet av juli och början av augusti. De är 20 spelare i laget och några av tjejerna känner hon sedan innan. Johanna pitchar och tränar softboll 5 dagar i veckan, plus matcher på helgerna och även några veckoturneringar.

”I´m so excited to start college.”, säger Johanna, som valde mellan att studera och spela vid Arizona State eller UCLA. Att det blir UCLA och Bruins hon kommer att spela för är en coachfråga. Kelly Inouye-Perez är Head Coach, Lisa Fernandez och Kirk Walker assisterande coacher.

Johanna har redan fått ett fysträningsschema som hon har börjat med för att förbereda sig för College Softboll. Det är fysträning kl. 6 vissa morgonar före skolan, därefter träning, sedan plugga, för att till sist sova.
”Det är ett tufft schema, men det ska bli så spännande!” säger Johanna, som är ett av namnen på UCLA´s topplista för årets rekryteringar.

Publicerad: 2014-06-29

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se