Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Leksand tog silverplats i European Cup Qualifier i Belgien

Turneringen gick av stapeln i Brasschaat, Belgien. Leksand Lumberjacks sportsliga målsättning med turneringen var att placera sig bland topp 2, vilket de gjorde, sin tunna trupp till trots.

För att få komma till spel krävs minst 12 spelare och det var precis så många som flög ner från Arlanda till Belgien, söndagen före midsommar.  Det var fem lag totalt i turneringen och alla lag höll en bra nivå, så det var jämna matcher hela veckan.

Coach Tyler Overstreet inte bara coachade, utan skötte all logistik, peppade, såg till att alla var på rätt ställe och var i bästa möjliga form inför matcherna och spelade dessutom själv.
”Den stora utmaningen när man åker ner på en veckoturnering, med matcher varje dag, är att ha rätt strategi när man skriver Line-up.” , säger Tyler.  ”Det är mycket att hålla koll på. Det kan lätt bli lite stressigt.”

 


 

Värdklubben, the Brasschaat Braves, hade själva en trupp på 25 spelare varav flera pitchers och hela lineupen var starka slagmän. I första matchen mötte Leksand just the Braves och det var en jämn match fram till 7:e inningen, då Braves drog ifrån och kunde vinna matchen med 12-2. Under hela turneringen spelade vi hårt och kämpade hela matcherna igenom och även i denna. Leksand slog de andra 3 lagen och fick än en gång möta the Braves i finalen. Även denna gång blev Belgarna för svåra för Leksingarna och hemmalaget kunde skriva siffrorna 8-3 i protokollet.

”Jag är nöjd med vad vi har gjort här.” säger Tyler. ”Vi har spelat hårt och mot slutet av veckan spelade vi så bra att vi till och med var förvånade själva. Det känns bra - kan vi ta med oss den här nivån i vårt spel hem till Elitserien kommer vi att kunna gå långt.”

Albin Sivard och AJ Comaskey är två pitchers som Tyler gärna vill lyfta fram efter veckan i Belgien. Han påpekar dock att alla spelade hela matcherna ut.
”Vi vann de matcher vi skulle vinna och nådde även vårt mål, med en topp 2-placering. Med tanke på att vi var 12 spelare totalt, är det en bedrift och det får vi vara riktigt nöjda med.”, avslutar Tyler.

Publicerad: 2014-07-01

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se