Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Old World Baseball till Leksand 10-12/7 – två amerikanska lag spelar mot U18, U23 & Leksand

Två OWB-lag, med High School-killar i åldern 18-19 år, spelar en turnering i Leksand, mot just Leksand samt U18- och U23-landslagen. Dessa unga amerikanska killar reser och får se England, Sverige och Tjeckien och får spela baseboll.

Old World Baseboll är en organisation startad av Stephan Rapaglia och Tom Gillespie, båda har spelat professionellt i Europa. Stephan har gedigen coaching-erfarenhet och har bland annat coachat Storbritanniens landslag i 6 år. Tom har bland annat varit Akademikonsult i Europa för MLB International och har även spelat i Elitserien i Sverige, med Stockholm 2008.

Tom har spenderat mycket tid i Leksand och det är just därför, och tack vare de starka band Tony Klarberg har knutit med basebollcoacher runt om i Europa och USA, som Old World Baseboll gör ett stopp i Leksand. De två OWB-lagen, med high school-killar i åldern 18-19 år, kommer att spela i Dalarna och vackra Leksand. Under sin Europaresa får dessa unga killar resa och se England, Sverige och Tjeckien och spela baseboll.

Björn Johannessen (förbundskapten för U18) och Tom har också haft täta kontakter och diskuterat denna turnering och planerna för upplägget har varit ett gemensamt tänk mellan landslagen, OWB och Leksand (LBSK). De båda OWB-lagen kommer bland annat att möta U23-landslaget, under ledning av Tony Klarberg, Michael Björklund, Henrik Sandin och Roderick Hopkins.

Matcherna spelas torsdag till lördag, 10-12 juli. Ta chansen att åka till Leksand och se riktigt bra matcher. Stötta U23- och U18-killarna, Leksand och de båda Old World Baseboll-lagen – njut av en riktig basebollfest! Till och med väderprognosen ser bra ut.

Skulle någon förening vara intresserade av att vara värdar för ett liknande arrangemang med Old World Baseboll eller andra organisationer som SBSF genom Tony Klarberg har kontakt med, se till att ni hör av er till Tony Klarberg för att se vad som kan göras inför kommande år.

För mer info om Old World Baseball följ länken;  http://www.oldworldbaseball.com/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Spelschema för turneringen i Leksand

TORSDAG
15.00  SWEU23 – SWEU18
18.00  OWB1/Knights – Leksand

FREDAG
09.00  OWB2/Lords – SWEU23
12.00  SWEU23 – OWB1/Knights
15.00  SWEU18 – OWB1/Knights
18.00  OWB2/Lords – Leksand

LÖRDAG
09.00  SWEU18 – OWB2/Lords
12.00  Leksand – SWEU23
15.00  Leksand – SWEU18

Publicerad: 2014-07-09

Senast uppdaterad: 2014-10-13

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se