Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Europacupkval på Skarpnäck

17–21 juni spelades kval till Europacupen på Skarpnäck i Stockholm. Fyra lag kämpade om fortsatt spel för att kunna ta en plats i Europacupens A-pool. SBSF har pratat med Stockholms ordförande Yvonne Claesson för att höra hur veckan var.

Hallå där, Yvonne, hur var veckan?

- Tack, den var bra. Det var väldigt mycket jobb för oss men arrangemanget var lyckat och löpte på utan några problem att tala om. Funktionärer och deltagande lag var nöjda med turneringen. Det kalla vädret och fotbolls-VM på TV drog nog ner publikantalet, tyvärr.

 

Hur mycket publik uppskattar ni var på plats under veckan?

- Svårt att säga, dagmatcherna drog inte så många av förklarliga skäl men allt som allt rörde det sig om 350–400 personer i alla fall. Vi inom baseboll- och softbollsverige behöver nog bli lite bättre på att besöka de event som arrangeras. Om inte vi själva besöker arrangemangen, kan vi inte heller förvänta oss att andra ska göra det.

 

Vad upplevde ni som mest positivt med hela arrangemanget?

- Det måste jag nog säga var att vi lyckades uppbåda så mycket folk i och kring föreningen som jobbade med turneringen, så att spelarna kunde koncentrera sig på att bara spela under veckan. De fick visserligen vara med och jobba före det men under veckan kunde de hålla fokus på baseboll. Det är oerhört roligt att så många ställer upp och jobbar och klubbkänslan stärks verkligen. Jag är enormt stolt och tacksam!

 

Har ni några tips att delge andra föreningar som kanske funderar på att ta på sig liknande arrangemang?

- Det är att komma igång tidigt, allt tar längre tid än man tror. Bara att få kommunikationen med de övriga deltagande lagen att fungera är svårt och tidskrävande. Planera noggrant och var strukturerad. Rent ekonomiskt går det inte ihop men om man startar i god tid kan det vara lättare att få ihop sponsorer som lindrar kostnaden.

 

Då tackar vi för att vi fick svar på våra frågor och önskar dig Yvonne och Robban en skön och välförtjänt semester.

- Tack, själv.

Publicerad: 2014-07-15

Senast uppdaterad: 2014-10-13

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se