Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Värdklubben Leksand nöjd med högklassig baseboll-helg

Inramat av härligt högsommarväder, spelades nio matcher med underhållande baseboll under tre dagar. Leksand Lumberjacks stod som värd för två collagelag från USA, svenska U18- respektive U23-landslaget.

De 37 ungdomarna från USA visade upp ett stort kunnande och vann samtliga matcher utom en i turneringen. Endast Leksand Lumberjacks lyckade slå dem och då tack vare amerikanske pitchern AJ Comaskey som gjorde sin bästa match för Leksand såhär långt den här säsongen.

Värt att notera var att turneringens inledningsmatch mellan U18- och U23-landslagen slutade med en 5-0 vinst för juniorerna. Genomgående fick många unga duktiga basebollspelare visa att de vill vara med om att kriga om de åtråvärda landslags- och A-lagsplatserna.

En turnering med en såhär hög klass behövs i Sverige och i Leksand finns verkligen allt vad som krävs för att erbjuda de bästa förutsättningarna för ett lyckat arrangemang. Deltagarna var mycket nöjda och de amerikanska ungdomarna älskade Leksand och ville mer än gärna komma tillbaka. Intresset från USA att komma hit och spela är stort och går det bara att få ekonomi i att arrangera så står Leksand troligen som värd även nästa år för ett liknande arrangemang. 

 

Turneringsresultat:

SWE U23 - SWE U18 0 - 5 OWB Knights - Leksand 0 - 1 OWB Lords - SWE U23 8 - 3 SWE U23 - OWB Knights 2 - 4 SWE U18 - OWB Knights 1 - 15 OWB Lords - Leksand 0 - 9 SWE U18 - OWB Lords 8 - 13 Leksand - SWE U23 7 - 13 Leksand - SWE U18 8 - 1

Publicerad: 2014-07-15

Senast uppdaterad: 2014-10-13

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se