Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Lyckad landslagsturné för seniorlandslaget och US Allstars

Dennis Cook (Förbundskapten) och Stephen Labay (Assisterande Förbundskapten) är mycket nöjda med att alla i truppen fick spela mycket. US Allstars, med utländska elitseriespelare, var ett mycket bra lag, i klass med toppmotstånd i EM.

Det är många unga spelare som inte har sett så mycket och inte har spelat så här många matcher på kort tid. I Elitserien är det inte alls så mycket matcher. Utöver detta tränade vi dagen innan. Vi har fått möta bra pitching – på 36 innings släppte Allstarlaget t.ex bara 2 walks, medan våra egna pitchers har fått möta riktigt bra slagmän.

 


#29 Albin Sivard, Leksand, pitchar i en av matcherna som spelades i Sölvesborg. (Foto: Ulf Steinvall)

Nere i Tyskland har vi minst 10-11 matcher, plus 2 träningstillfällen. Detta måste vi förbereda oss för både fysiskt och psykiskt. Den här turnèn var jättenyttig för oss och vi är jättenöjda. Dennis, Stephen, Trevor Rooper och Eddie Acoin har fått se mycket av spelarna nu och har massor med information att bearbeta och jobba vidare med. Coacherna har haft samtal med alla spelare och berättat vad som behöver slipas på. Senast den 10:e augusti kommer den färdiga EM-truppen att presenteras.

 


#13 Matt Merrifield, Stockholm, har genomgående gjort väldigt bra matcher under turnén. (Foto: Ulf Steinvall)

Ulf Steinvall (Team Manager) berättar att landslaget är väldigt tacksamma för de 3 värdklubbar som har gjort 3 fina arrangemang, utan klubbarna hade vi inte haft möjlighet att göra en sådan här turné. Hela gänget med Seniorlandslagstruppen och Allstarlaget har rest tillsammans och det har varit väldigt trevligt och smidigt med buss.

Seniorlandslagsturnén avslutades i söndags på Nyköpings plan Rosvalla, som bjöd på både sol och lite regn. Ulf Steinvall summerar att det här har vi fått mersmak på. Spelare, ledare och arrangörer är mycket nöjda och detta är definitivt något vi kommer att vilja planera in igen i framtiden. För US Allstars var det dessutom väldigt sporrande att få spela mot det svenska seniorlandslaget.

Resultaten Sverige - US Allstars; Match 1: 0-7 , Match 2: 4-2, Match 3: 5-6 och Match 4: 8-4.

Nästa gång laget samlas är 5:e september, då det är dags för avresa ner mot Tyskland och EM-förberedelserna som fortsätter innan första matchen som spelas den 12:e i Regensburg.

Publicerad: 2014-07-21

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se