Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Kadett-EM, 2014 – 5:e-plats och succé för de unga svenska grabbarna och hela ledarstaben

”Vi slutade femma – helt fantastiskt och inte riktigt väntat.”, säger Förbundskapten Stefan ”Snigeln” Nielsen. Därmed får Sverige en bättre seedning i gruppen nästa år.

Vi gjorde en miniturné innan EM nere i Tyskland men det blev mot kadettlag, inte kadett-och juniorlag som planerat, så det blev inte den föreberedelse som vi hoppats på rent offensivt.

Vi hade planer på att ta med två amerikanska killar från början och hade då siktat på kanske topp 4. Men nu blev det inga dubbelpassare och då blev målsättningen i år att hänga kvar i A-poolen. Tidigare år har det sist placerade laget åkt ner i B-Poolen, men i år skulle istället de sista två lagen ner. Detta var lite nervpirrande, men vi tyckte ändå att vi på papperet hade en mycket stark defensiv trupp, trots att det ofta är lite osäkert med pitchingen.

Men våra pitchers levererade och slängde strikes, så där oroade vi oss i onödan. Att Robert Claesson (Stockholm), Pitching-Coach, helhjärtat kunde ägna sig åt våra pitchers, inför och under matcher, gjorde mycket för våra pitchers. Vi löste det tack vare att Ante Carlstedt, Stockholm, som vanligtvis är lagledare, även agerade Första-bas Coach.

Våra outfielders tog allt och gjorde de svåra spelen, där vi haft lite problem tidigare år. Vad gäller slagningen var det främst de nya killarna Trolle Brandt (Göteborg), Wictor Granström (Gävle) och Adam Hopkins (Sundbyberg) som visade framfötterna och imponerade på Stefan – speciellt i de första matcherna.

I de två måste-matcherna mot Vitryssland och Ryssland släppte det även för våra övriga spelare och vi slog dubblar och tripplar så att det var riktigt härligt att se.
”Matchen mot Vitryssland var i stort sett helt felfri! Hur bra som helst!”, säger Stefan.
Vi mötte Ryssland sista dagen och det var ännu en fantastisk dag med perfekt defensiv, vi slog hits på hits och vann med 15-5 efter 6 inning. Det är inte så vanligt att vi lyckas hålla igång momentum och fokus hela matchen ut.

Vår Svenska Fan-club på 30-40 föräldrar som var med och skrek och hejade alla matcher. Med bra boende, bra mat, en härlig team-spirit och sammanhållning i gruppen, i stort sett fint väder hela veckan och ett Kadett-EM-resultat som är historiskt, kan Stefan och övriga coacher och framför allt våra duktiga spelare vara supernöjda.

 

» Läs mer om killarnas bedrifter dag för dag, samt hela truppen och staben. Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2014-08-02

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se