Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Inför Elitseriens finalserie i Leksand i helgen - bäst av 5 matcher tar guldet

I helgen möts Leksand och Stockholm i de två första matcherna i finalserien i Elitserie-basebollen. Vi har tagit oss en pratstund med coacherna; Trevor Rooper och Tyler Overstreet.

Matcherna i Leksand                                                                

 23/8 kl 14:00 Leksand – Stockholm
24/8 kl 13:00 Leksand – Stockholm

Matcherna i Stockholm (på Skarpnäck)

31/8 kl 13:00 Stockholm – Leksand
30/8 kl 13:00 Stockholm – Leksand
30/8 kl 16:00 Stockholm – Leksand

 


Trevor Rooper (Stockholm Monarchs)

Trevor Rooper är tillbaka och gör sin andra säsong i Stockholm. Han har coachat lag sedan 2006, bland annat i USA, Holland, Australien och Österrike. När han berättar att Stockholms-klubben är väldigt organiserad och en av det bästa han har varit involverad i, tillägger han också att han gärna stannar kvar för att fortsätta vara en del av klubben och bygga sig ett liv här. Under året har han även fått äran att hjälpa till med Seniorlandslagets Allstar-turné som arrangerades tidigare i år.
”Det är något jag verkligen gärna skulle vilja hjälpa till med igen.”, säger han.

”Vi har i stort sett samma lag som förra året.”, säger Trevor. ”Vi har tappat ett par spelare under säsongen och fått tillbaka ett par. Vårt mål med säsongen var att komma serie-etta, vilket vi gjorde med besked - 21 vinster mot 1 förlust. Sen vill vi givetvis ta guld ett andra år i rad. Just nu har vi några skador som vi tar hand om men jag är övertygad om att vi kommer göra vårt bästa och satsa för att ta hem guldet än en gång.”

I semifinalen mot Sölvesborg blev det tre tighta och spännande matcher där lagen först vann varsin match under lördagen. Tredje och sista matchen vann Stockholm och blev därmed klara för final. Sölvesborg har en väldigt bra line-up och några av topp-spelarna i Europa. Inför finalerna säger Trevor att Leksand har ett ungt och hungrigt lag, det kommer att bli bra och tuffa matcher.
”Jag kan inte garantera att vi vinner, men vi kommer göra vårt allra bästa.”, avslutar han.


Tyler Overstreet (Leksand Lumberjacks)

Tyler Overstreet spelar sin fjärde säsong med Leksand i år. Även Leksand har i stort sett samma kärntrupp av spelare som de haft förra året. På frågan vilken målsättning laget har med säsongen säger Tyler att ”Klubben har sagt en finalplats, men för oss i laget är det inget mindre än att vinna guldet som vi satsat på.”

Semifinalerna mot Sundbyberg beskriver Tyler som bra matcher med många bra spel av bägge lagen. ”Sundbyberg var bra och vi fick verkligen kämpa och spela vårt spel, så det var en bra utmaning. Vi var det bättre laget den dagen.”
”Vi var ute i Europa och spelade Cup tidigare i år. Det har gjort att grabbarna har jobbat på teamkänslan. Att de fått in så många matcher under kort tid har gjort dem bättre förberedda för slutspelet.”, menar Tyler.

Inför finalerna säger Tyler… ”Det är två riktigt jämna lag som kommer att mötas i finalen. Vi har spelat bra nu – vi känner oss säkra på vårt spel, vi är taggade för finalspel och kommer att ge allt.”

Publicerad: 2014-08-21

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se