Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

SM-finalserien i Softboll

De avslutande matcherna i Softbollens finalserie, mellan Leksand och Söder, spelas på Skarpnäck under helgen (23-24/8). Leksand har 2-0 i matcher. De båda coacherna ger oss en kort inblick i vad som väntar.

Förra helgen
Leksand - Söder  16 - 2 
Leksand - Söder  22 - 7 

Denna helg
23/8  12:00 Söder - Leksand   
23/8  14:00 Söder - Leksand
23/8  12:00 Söder - Leksand


Inför avgörande matcherna har vi pratat lite med Ruby Herrera, spelande coach för Leksand.

Hon är från San Fernando och coachar till vardags på College of the Canyons. Detta är hennes första år i Leksand.
”Jag skulle definitivt komma tillbaka och spela och coacha.” säger Ruby. ”Vi har haft samma trupp i stort sett hela året och mitt mål i år med att coacha tjejerna har varit att visa mer om spelets olika delar; laganda, att kämpa som ett lag, det mentala spelet. Softboll skulle jag säga är 80% mental styrka och 20% fysisk styrka och mest av allt – att ha kul när vi spelar.”
I Sverige känner Ruby att det är lite svårare att få spelares respekt än det är i USA.
”Det är olika kulturer helt enkelt.”, säger hon.
Inför helgens matcher på Skarpnäck säger hon att…”Allt vi kan göra är att gå in och spela vårt bästa och förhoppningsvis vinna första matchen. Vi leder finalserien, så vi har fler chanser, men återigen… det är allra viktigast att vi har kul nu, nere i Stockholm.”, avslutar Ruby.Söders coach Mo Johnson fick vi också en pratstund med.

Detta är Mo´s andra år med Söder. Hon kom tillbaka för att hon ser vilken potential tjejerna i laget har och vill hjälpa till att lyfta laget till en högre nivå.
”Vi har samma kärntrupp som förra året. Målet med säsongen var att bli serie-etta vilket vi lyckades med. Bara det är en vinst för oss. Vi förlorade de 2 första matcherna nu i finalserien i Leksand, så vi har satt oss i den här situationen själva. Men det kommer bara göra vinsten om vi vinner finalerna nu i helgen så mycket bättre. Vår säsong är en stor framgång oavsett hur det går i finalerna. Vi kan ta guldet, vi måste bara se till att göra det. Vinner vi guldet är det grädde på moset.”, säger Mo.
På frågan om hon vill komma tillbaka igen säger hon att…
”Det hade jag absolut övervägt, men nu har jag fått ett coaching-jobb på Embry-Riddle-universitetet, hemma i Florida, så det går tyvärr inte.”

Publicerad: 2014-08-22

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se