Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

USM Guld till Sundbyberg

Stort Grattis till Sundbyberg som efter helgens USM-finaler kan kalla sig Svenska Mästare 2014

USM som arrangerades på Skarpnäck, blev en ren Stockholmsuppgörelse med Alby IF, Stockholm BSK och Sundbyberg BSC som deltagande lag.

Alla lagen skulle möta varandra och utifrån det skulle en svensk mästare utses.

Efter de två första matcherna, stod det klart att Alby tagit hem bronspengen och att dagens sista match, den mellan Stockholm och Sundbyberg skulle bli helt avgörande för var SM-guldet landade.

Stockholm tog ledningen direkt i botten av första inningen med 3 poäng, Sundbyberg svarade direkt genom att ta 1 poäng i toppen av andra inningen, de höll sedan tätt och tog ytterligare 3 poäng i toppen av tredje inningen, för att ta ledningen med 4-3. I toppen av fjärde utökade man ledningen till 5-3, innan Stockholm åter igen tog över ledningen i femte inningen med 6-5.

I en välspelad match, där ledningen i matchen svängde mellan lagen, lyckades Sundbyberg åter igen ta ledningen i toppen av 6e inningen med 7-6. En ledning som stod sig och man sedan utökade till 10-6 när Stockholm skulle upp och slå i botten av sjunde inningen.

Stockholm lyckades kvittera till 10-10 och finalen gick till extra innings.

I den åttonde inningen var Sudbyberg det starkare laget och kunde ta 8 poäng, för att sedan nolla Stockholm, och är Svenska Mästare 2014.

 

Stort Grattis till alla spelare och ledare, inte bara i Sundbyberg utan även i Stockholm och Alby för en väl genomförd USM helg.
Även tack till Stockholm BSK som arrangerade matcherna. 

 

Silverlaget - Stockholm BSK


 

Bronslaget - Alby IF
 

Publicerad: 2014-09-15

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se