Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Ännu en tuff förlust i Baseboll EM

Sverige ute ur A-poolen i EM

Sverige förlorade idag "måste-matchen" mot Kroatien med 11-10. Man hade chansen att vända matchen i 9:e inningen vid ställningen 10-11 , med löpare på andra och tredje bas och en bränd men man lyckades inte ta fler poäng.

 

I gruppspelet har man förlorat mot Storbrittanien med 1-7 , Italien 3-12 , Belgien 0-11 , Frankrike 3-8 och Tyskland 8-12.

Sverige har inte nått den nivå som behövs för att spela mot så bra motståndare som vi mött i denna turnering, Alldeles för många spelare har inte kommit upp till sin bästa nivå och offensiv , defensiv och pitching har inte nått hög nivå samtidigt vilket behövs på denna nivå.

Matt Merrified som ej kunde delta i EM av familjeskäl har saknats väldigt mycket och dessutom har man haft skador på nyckelspelare som Adam Sorgi och Christian Staehely samt från Tysklandsmatchen Björn Johannessen.

Sverige har heller ej haft den rutin som de andra lagen haft i detta EM då man åkt med ett mycket ungt lag. Det innebär dock att framtiden bör se bra ut då dessa unga talanger fått mycket speltid och bra erfarenheter tillframtida EM.

En match återstår för killarna , Grekland imorgon innan en lång bussresa hem.

 

 

 

 

Se resultat, bilder och livestreaming

 här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Denna länk innehåller mer info och

statistik

Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2014-09-18

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se