Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Leksand spelade Europacup i softboll

Leksands softbollstjejer som vann SM-guld ifjol och därmed fick äran att representera Sverige i Europacupens A-grupp i Italienska Montegrano 1-5 september är nöjda med turneringen.

Det var redan från start var klart att Sverige skulle behålla en plats i A-gruppen 2015 tack vare att Österrikes lag dragit sig ur turneringen precis innan start.
Alla lag hade förstärkt sina lag med grymt bra pitchers, även Leksand som hade Lindsey Meadows-Oosterveld professionell pitcher från Holland, född i USA men gift med en holländare.
Det blev 1 vinst på 8 matcher, flera av förlusterna var dock mycket jämna matcher.


Det var i Leksands femte match vinsten kom då de mötte de Belgiska Royal Greys.
Lindsey visade sin styrka som pitcher. Resten av tjejerna var mycket starka i defensiven och gav aldrig belgiskorna någon chans. Bra slagning av Karin Hjelm, Lindsey och Ruby Herrera gav Leksand poäng och seger i matchen med 3-1.

En summering av Leksands insats i turneringen ger lagets defensiv godkänt. Offensivt (slagningen) får tjejerna se turneringen som en smärtsam erfarenhet av hur duktiga pitchers det finns. En nivå som det är många år sedan vi sett i Sverige, trots flera amerikanska importer. Det kommer att bli många timmar i slagtunneln i vinter.

Leksand är en erfarenhet rikare och spelarna har lärt sig massor under turneringen. Inte minst tack vare Lindseys man Tim och hennes pappa som coachat softboll i USA i hela hans liv. Ruby ska också ha beröm för hennes sätt att coacha laget och visat vägen för spel på den här nivån.

Publicerad: 2014-09-22

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se