Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Öppet hus/Informationsdag på RIG/Akademin

Om du tycker att baseboll och softboll är det roligaste som finns och du är träningsvillig och vill kombinera baseboll/softboll med en gymnasieutbildning, se då till att komma till Leksands gymnasium måndag 8 december!


8 december anordnar Leksands gymnasium en ”Informationsdag”/”Öppet hus” där intresserade elever och föräldrar kan komma och få information om program och skolan i stort. Ni får då tillfälle att se skolan, prata med studievägledare, lärare, rektorer och elever. Spelare/elever och tränare på RIG/Akademin finns tillgängliga hela dagen för att informera kring RIG/Akademin.

 

Med denna information vill vi informera kring RIG/Akademin i Leksand och vad som gäller inför den stundande gymnasieansökan och ansökningarna till RIG/Akademin.


Genom åren har ett flertal spelare deltagit på proffsligan MLB:s träningsläger, MLBEA (Major League Baseball European Academy), ett tre veckors läger där de bästa 50-55 juniorerna från Europa och Afrika spelar och tränar under översyn av högkvalitativa tränare och instruktörer. Ett stort antal elever har provat på att åka på college och fortsätta kombinera idrott/studier (bild ovan åk3 elever på besök på San Diego City College, Jonna Källström och Lisa Ingels). Samma förutsättningar gäller för alla elever/spelare på RIG/Akademin, det finns otroligt stora möjligheter om man är villig att lägga ner lite tid på idrotten samtidigt som man får en gymnasieutbildning. Jag är fullt övertygad om att du skulle kunna börja samma resa som de andra gjort. Om man bara vill och är träningsvillig, så finns det alla förutsättningar!

Som sagt, mycket träningar, en ”normalvecka” på höstterminen innehåller 11 träningspass.

 

Mer information kring ”Informationsdagen ”8 december under slutet av denna vecka (13-17 oktober) eller nästa vecka (20-24 oktober).

 

Hör gärna av er till undertecknad om ni funderar över något!

 

Med vänlig hälsning

 

Tony Klarberg

Instruktör RIG/Akademin/SBSF, 070-522 74 06, tony.klarberg@baseboll-softboll.se

Publicerad: 2014-11-29

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se