Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

TK informerar

I år har Tävlingskommittén (TK) och förbundsstyrelsen beslutat att inte bjuda in till den tidigare årliga seriekonferensen. Därför listas de viktigaste ändringarna här nedan tillsammans med en kort information om årets TK och dess arbete.

Varför ingen seriekonferens?

Den uteblivna seriekonferensen beror delvis på att TK tillsattes relativt sent samt har fokuserat sitt arbete på de nya Tävlingsbestämmelserna (TB).  Mycket av den feedback och önskemål efter säsongen 2014 kom fram på verksamhetskonferensen i höstas och målsättningen är att seriekonferenser i fortsättningen ska beredas plats inom ramen för Verksamhetskonferensen. 

Tävlingskommittéen och TB 2015

Tävlingskommittén består av ordförande Jonas Holmberg och Ante Carlstedt, Andreas Svensson, Petter Croneld och Yulia Sundin samt domaransvarig Simeon Ruev. För frågor om årets TB går det bra att kontakta dem. Deras (och serieadministratörernas) kontaktuppgifter hittar ni här Länk till annan webbplats..

Tävlingsbestämmelserna 2015 samt Ändring i TB 2015 ligger nu uppe i nedladdningsbart format på hemsidan, här Länk till annan webbplats..

De viktigaste punkterna gällande TB 2015

- Juniorkrav i Elitserien med övergångsregler i form av poängavdrag, resebidrag, höjd J-ålder, upp- och nedflyttningsförändringar

- Pitching i U12
- Separerade softboll- och basebollkapitel i TB
- Anläggningsdispenser ska sökas om 
- Re-entry regel i Regionserien
- Skärpta krav på resultatrapportering, protokollförning och statistik

Publicerad: 2015-01-31

Senast uppdaterad: 2015-01-31

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se